“Το Cavitation“, μας εξηγεί η Πέννυ Πλαταρά από τα Vita Plus Γλυφάδας, “είναι ένας όρος στη φυσική, η λεγόμενη σπηλαίωση, ένα επιστημονικό φαινόμενο που παρατηρείται σε υγρά που βρίσκονται εντός ενός περιορισμένου χώρου και των οποίων η πίεση είναι μικρότερη από την ταξινομημένη πίεση βρασμού. Αν η σπηλαίωση πραγματοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή των τοιχωμάτων του υλικού.”

“Στην αισθητική, στη θέση των περιορισμένου χώρου όπου βρίσκεται ένα υγρό, βάλτε την κυτταρική μεμβράνη και στη θέση του υγρού το περιεχόμενου του λιποκυττάρου! Στην ουσία λοιπόν με την εφαρμογή του cavitation προσπαθούμε να προκαλέσουμε «βλάβη» στο περίβλημα του λιποκυττάρου και να καταφέρουμε τη «λύση» του, συμπληρώνει.

Ποια τα αποτελέσματα που περιμένουμε να δούμε μετά την πρώτη εφαρμογή;

Με την πρώτη εφαρμογή τα παρατηρείται μείωση 1 με 2 πόντους και λείανση της επιδερμίδας!

Εκτός από την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας ποια άλλα οφέλη προσφέρει στο σώμα;

Στην ουσία η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι η συνέπεια από τα οφέλη που προσφέρει το σώμα. Κυριότερα είναι η λιποδιάλυση και η βελτίωση της κυκλοφορίας των υγρών στο σώμα και ιδιαίτερα στο σημείο εκείνο που δουλεύουμε.

Πόσες επισκέψεις;

Από την πρώτη συνεδρία έχουμε ορατά αποτελέσματα , συνήθως όμως προτείνουμε 6 με 8 συνεδρίες . Πάντα όμως εξαρτάται από τη συνολική εικόνα του ατόμου και με τι άλλες θεραπείες θα συνδυάσουμε ώστε να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα, Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και λειτουργούμε εξατομικευμένα.

Τι ακριβώς νιώθουμε;

Νιώθουμε την ευχάριστη πίεση της μάλαξης ! Για την ακρίβεια νιώθουμε σαν να μας ζυμώνουν! Επίσης ακούμε ενα χαρακτηριστικό ήχο στα αυτιά μας κατά την εφαρμογή της θεραπείας, από τους υπέρηχους απόλυτα ανεκτό.

Πόση ώρα διαρκεί;

Περίπου 20 με 30 λεπτά για την κάθε περιοχή.

Που πρέπει να απευθυνθούμε;

Σε εξειδικευμένους χώρους αισθητικής σώματος.

Ανάμεσα σε τόσες θεραπείες που υπάρχουν θα προτείνατε τη μέθοδο αυτή ως μία από τις πιο αποτελεσματικές;

Πράγματι το cavitation είναι μία επαναστατική μέθοδος που μας δίνει συγκλονιστικά αποτελέσματα σε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι , αυτό του τοπικού πάχους. Ακόμα και όταν ακολουθούμε σωστή διατροφή και γυμναστική παρατηρούμε ότι υπάρχουν σημεία που δεν ανταποκρίνονται, εκεί το cavitation δίνει λύση ανώδυνα και γρήγορα.

Τι μπορεί να δυσκολέψει τη θεραπεία; Για παράδειγμα σε μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση κλπ;

Είναι μία ασφαλής θεραπεία, όχι επιθετική και κυρίως ανώδυνη ιδιαίτερα αποτελεσματική κατα την περίοδο της εμμηνόπαυσης που ο οργανισμός χρειάζεται επιπλέον βοήθεια για να ενεργοποιηθεί και να επιτύχει απώλεια βάρους καθώς και λεμφική αποσυμφόρηση/ ενεργοποίηση.

Συνήθως όταν λαμβάνονται φαρμακευτικές αγωγές έχουμε κατακρατήσεις και δυσκολία στην απώλεια βάρους οπότε το cavitation όχι απλα δεν δυσκολεύει αλλά βοηθά ιδιαίτερα στο να μειωθούν όλες αυτές οι επιβαρύνσεις.

Οι μόνες περιπτώσεις που δεν κάνουμε την θεραπεία είναι όταν υπάρχει στον οργανισμό βηματοδότης ή στο σημείο που θέλουμε να δουλέψουμε χειρουργικά ελάσματα. Και αυτό εντελως προληπτικά.

Χρειάζεται να την εφαρμόσουμε συνδυαστικά με κάτι άλλο; 

Το cavitation δίνει από μόνο του ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όμως όλες μα όλες οι θεραπείες αισθητικής έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα όταν συνδυάζονται με καλή διατροφή και κίνηση, όπως και με άλλες αισθητικές θεραπείες.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και τίποτα δεν δίνει από μόνο του την απόλυτη λύση. Το μυστικό είναι να καταφέρουμε να συνδυάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαθέσιμα πλέον εργαλεία μας και με τον τρόπο που κάθε άτομο θα νιώθει καλά ώστε να απολαμβάνει τόσο τη διαδικασία όσο και τα αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες:  Vita Plus Γλυφάδας, 210-9603880, Ανδρέα Παπανδρέου 109, Γλυφάδα