3 βασικά σημάδια ότι έχει πέσει θύμα catfishing

3 βασικά σημάδια ότι έχεις πέσει θύμα catfishing

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις ήδη, catfishing σου κάνει κάποιος όταν προσποιείται κάποιον άλλο online. Είναι τεράστιο θέμα την εποχή που το online dating θεωρείται κάτι εντελώς δεδομένο.

Το catfishing είναι κάτι αρκετά επικίνδυνο, μιας και στην πραγματικότητα δεν έχεις ιδέα σε ποιον ακριβώς μιλάς. Οι άνθρωποι μπορεί να το κάνουν για διάφορους λόγους. Για πλάκα, γιατί θέλουν να ζήσουν πίσω από μια περσόνα ή για να προσεγγίσουν ένα συγκεκριμένο άτομο.

Ακολουθούν τρία σημάδια ότι ο τύπος με τον οποίο μιλάς online δεν είναι αυτός που πιστεύεις και σου κάνει catfishing.

Ψεύτικες φωτογραφίες

Το βασικό πράγμα που τσεκάρεις πριν αρχίσεις να μιλάς με κάποιον είναι η profile φωτογραφία του. Ένας έμπειρος catfisher δεν θα κάνει το λάθος να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία του Timothée Chalamet προφανώς. Οι περισσότεροι παίρνουν φωτογραφίες από sites με free φωτογραφικό υλικό (πχ. Unsplash). Ίσως να χρησιμοποιούν και μια λέξη τύπου "μοντέλο" στο bio τους για να εξηγεί τις πόζες σε όλες τις φωτογραφίες τους.

Το chat δε βγάζει πολύ νόημα

Μερικές φορές μπορείς να εντοπίσεις κάποιον που κάνει catfishing απλά από τον τρόπο που τσατάρει. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Αν θεωρείς ότι αυτά που σου λέει, δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και δε βγάζουν νόημα, θορυβήσου. Ακόμα ένα σημάδι είναι οι ασαφείς απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Αν για παράδειγμα, τον ρωτάς για πράγματα που έχει ανεβάσει στο προφίλ του (πχ. ταξίδια) και οι απαντήσεις δεν σε καλύπτουν, ναι, είναι πιθανό να λέει ψέματα.

Δε θέλει να συναντηθείτε από κοντά

Αυτό είναι το μεγαλύτερο δείγμα! Αν δεν επιδιώκει και μάλιστα αποφεύγει το να βρεθείτε face-to-face. Αν αρνείται τις προτάσεις σου για συνάντηση, αν βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες να ακυρώσει, αν δεν κάνετε ποτέ video κλήσεις ή έστω να ανταλλάξετε κάποιες φωτογραφίες της στιγμής, τα πράγματα ακούγονται ύποπτα.

Τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που υποπτεύεσαι catfishing;

Υποπτεύεσαι ότι στην πραγματικότητα δεν μιλάς με αυτόν που νομίζεις ότι μιλάς; ΟΚ. Ψυχραιμία. Αρχικά, κάνε ένα backround check. Προσπάθησε δηλαδή να καταλάβεις αν αυτά που σου λέει είναι αλήθεια ή ψέματα.

Αν πλέον είσαι βέβαιη, μπορείς να κάνεις report τον λογαριασμό του, σε όποια πλατφόρμα και αν μιλάτε. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσεις και άλλο κόσμο από το να πέσει "θύμα" του.

Διάβασε ακόμα:

Μετά το catfishing έρχεται το dogfishing στην ορολογία του online dating

Featured image: Elite Daily

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.