Τα πιο σημαντικά career goals που πρέπει να έχεις αυτή τη στιγμή

Τα πιο σημαντικά career goals που πρέπει να έχεις αυτή τη στιγμή

Πριν ξεκινήσουμε με τα career goals θα ήθελα να σου πω μία ιστορία. Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο Σοϊτσίρο, ο οποίος πίστευε πως μπορούσε να είναι σε όλα του πετυχημένος. Είχε σίγουρα εμπειρία. Παράτησε το σχολείο στα 15 και κατευθείαν έπιασε δουλειά. Προσπαθούσε να μέρα και νύχτα να φτιάξει κάτι ώστε να το πουλήσει στην Toyota και ήταν σίγουρος ότι μπορούσε να τα καταφέρει. Για δύο χρόνια δεν σταμάτησε να δουλεύει την ιδέα του. Μετά από δύο χρόνια ήξερε πως είχε την τέλεια ιδέα, ένα πιστόνι που θα μπορούσε να το πουλήσει σε κάθε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Η Toyota όμως απέρριψε την ιδέα του.

Ο στόχος του Σοϊτσίρο όμως ήταν να μαστορεύει, να επιδιορθώνει αυτοκίνητα και να απλοποιεί τα πράγματα. Μετά την απόρριψή του η ιστορία του θα μπορούσε να τελειώνει εκεί, αλλά όχι. Ο Σοϊτσίρο αποφάσισε να ξεκινήσει την δική του αντιπροσωπία αυτοκινήτων.

Η ιστορία είναι του Σοϊτσίρο Χόντα, ο οποίος είχε έναν σκοπό και τον κατάφερε, γιατί είχε στόχους. Το να πας παρακάτω μετά από μια απόρριψη, είναι η διαφορά ανάμεσα στο να απορρίπτεις το όνειρο σου και στο να χτίζεις μια εταιρεία εκατομμυρίων.

Είναι άραγε οι στόχοι σου η κινητήριος δύναμη ώστε να πας ένα βήμα παρακάτω;

Αξιολόγησε τον εαυτό σου κάθε εβδομάδα

Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να κάθεσαι και να “βαθμολογείς” τον εαυτό σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς. Σκέψου τι πήγε καλά και τι όχι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και πώς θα καταφέρεις να το πας ένα βήμα παρακάτω.

Μπορείς να αρχίσεις να τα σημειώνεις σε ένα σημειωματάριο. Εγώ, για παράδειγμα, κάνω δύο ειδών αξιολογήσεις. Μία για τη δουλειά και μία για τον εαυτό μου. Γράφω σχετικά με την υγεία μου, αν έκανα συχνά διαλείμματα για φαγητό, αν ήμουν παραγωγική και αν έκανα όλα όσα έπρεπε να κάνω μέσα στη μέρα. Πραγματικά βοηθάει μιας και κάθε βδομάδα γίνομαι όλο και καλύτερη.

Διαπραγματεύσου με τον εαυτό σου

Κάτι που σίγουρα θα πρέπει να κάνεις είναι το να διαπραγματευτείς με τον εαυτό σου, να ξέρεις τι αξίζεις και να το αποζητάς. Μην το φοβάσαι, πρέπει απλά να ξέρεις τι θέλεις. Όχι μόνο για την καριέρα σου, αλλά και για τη ζωή σου γενικότερα. Διαπραγματεύσου μια καλύτερη τιμή σε κάτι που σου αρέσει, διαπραγματεύσου ένα συμβόλαιο και πάντα να είσαι δίκαιη και συγκεκριμένη σε αυτά που θέλεις.

Κάνε μικρά βήματα. Ξεκίνα από τον λογαριασμό του τηλεφώνου σου για να δεις αν μπορείς να πάρεις κάποιο καλύτερο πακέτο. Όσο περισσότερο διαπραγματεύεσαι τόσο καλύτερη θα γίνεσαι.

Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να θες να γίνεσαι καλύτερος μέρα με την μέρα, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να δουλεύεις τους στόχους σου καθημερινά. Θα πρέπει να δοκιμάζεις κάθε μέρα καινούργια πράγματα και να τα μετατρέπεις σε πλεονεκτήματα ώστε να μπορείς να ξεπεράσεις μια ενδεχόμενη αποτυχία και να είσαι άνετη σε ό,τι κι αν κάνεις.

Να είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρη

Ο καθένας εκτιμάει την ειλικρίνεια σε έναν άνθρωπο. Μπορεί όχι αυτή τη δεδομένη στιγμή, αλλά σίγουρα στο μέλλον οι άνθρωποι θα σε θαυμάζουν για αυτό σου το προσόν. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται, αλλά να είσαι και ξεκάθαρη με τον εαυτό σου και με αυτά που θέλεις να πετύχεις. Το να είσαι "αινιγματικός" δεν θα εκτιμηθεί ποτέ σε μία δουλειά.

Αν νιώθεις παράξενα με κάτι μην το κρατάς μέσα σου. Αυτό σημαίνει ότι όλα μπορούν να βελτιωθούν με συζήτηση, ειλικρίνεια και πάντα προσθέτει κύρος στη δουλειά σου. Όλοι θα επωφεληθούν από την ειλικρίνειά σου, αρκεί να την εξωτερικεύεις.

Να έχεις ηγετικές ικανότητες

Είτε είσαι στον πάτο είτε στην κορυφή της πυραμίδας, οι ηγετικές σου ικανότητες πρέπει να είναι πολύτιμες. Ο εργασιακός χώρος του 2ου αιώνα μεταβάλλεται συνεχώς, έτσι πρέπει να μάθεις να είσαι ένας καλός ηγέτης. Ακόμα και αυτοί στην κορυφή πρέπει να αλλάζουν συνεχώς ώστε να μην μένουν πίσω.

Μπορείς να ενδυναμώσεις τις ικανότητες τους παρακολουθώντας μαθήματα ή κάνοντας τα αντίστοιχα σεμινάρια ή με το γίνεις εθελοντής τα Σαββατοκύριακα ή δοκιμάζοντας όλη την ώρα καινούργια πράγματα. Ένας καλός ηγέτης εμπνέει την ομάδα του με το να είναι ανθρώπινος και ειλικρινής, αλλά ταυτόχρονα συμπονετικός και με κατανόηση.

Να είσαι σε θέση να λύνεις προβλήματα

Υπάρχει μία ιστορία σχετικά με έναν διάσιμο μαθηματικό ο οποίος ήταν μέλος της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν έγινε μία έρευνα σχετικά με τα αεροπλάνα που γυρνούσαν από τον πόλεμο, βρέθηκε ότι οι σφαίρες είχαν τρυπήσει τα φτερά του αεροπλάνου. Συνήθως οι περισσότερες σφαίρες έβρισκαν εκεί τα αεροπλάνα και αυτά ήταν τα σημεία που έπρεπε να προσέχουν ακόμα περισσότερο κατά την επιδιόρθωση.

Το όνομα του μαθηματικού ήταν Abraham Wald και ήταν αυτός που βρήκε λύση στο πρόβλημα. Τα αεροπλάνα που χτυπήθηκαν στα φτερά, επέστρεψαν. Τα αεροπλάνα όμως που δεν επέστρεψαν ποτέ ήταν αυτά τα οποία δεν μελετήθηκαν ποτέ και έπεσαν μετά από ένα μόνο χτύπημα στο πιλοτήριο. Έτσι ο μαθήματος κατέληξε σε ένα μόνο συμπέρασμα, ότι όλοι έμεναν κολλημένοι στα φτερά που δεν χρειαζόταν διόρθωση.

Έτσι δεν πρέπει να μένεις κολλημένη σε ένα πρόβλημα, αλλά να βλέπεις τις εναλλακτικές που μπορεί να υπάρχουν.

Δες ακόμα:

Tips διαχείρισης χρόνου από μια expert της Google

Πώς να οργανώσεις το χρόνο σου ανάμεσα σε δουλειά και διάβασμα για τη σχολή

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν την πρώτη μέρα στη νέα σου δουλειά


Πηγή: careerdaily featured image: StyleCaster
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.