Συντάκτρια αποφάσισε να σε πείσει ότι το camping είναι αυτό που χρειάζεσαι φέτος το καλοκαίρι

Συντάκτρια αποφάσισε να σε πείσει ότι το camping είναι αυτό που χρειάζεσαι φέτος το καλοκαίρι

Ακυρώθηκαν οι διακοπές που σχεδίαζες λόγω απρόοπτου; Ξέμεινες να αναζητάς πακέτο διακοπών αλλά το budget που διαθέτεις είναι πολύ χαμηλό και άργησες τόσο που οι διακοπές σου φαντάζουν απραγματοποίητο όνειρο; Αναζητάς να κάνεις κάτι προκειμένου να ξεφύγεις κι εσύ έστω για λίγο από την πόλη και την καθημερινότητα και να απολαύσεις επιτέλους την αίσθηση του καλοκαιριού;

Ε, και; Πάρε μια σκηνή, έναν υπνόσακο, μια κιθάρα ή ένα βιβλίο, τα απολύτως απαραίτητα και φυσικά το πιο σημαντικό κομμάτι για την απόδρασή σου: τους δικούς σου ανθρώπους, την παρέα ή τον σύντροφό σου και έφυγες…για camping!

Καταρχάς, δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς για το αν θα βρεις μέρος για να μείνεις και πόσο θα κοστίσει ούτε να το προγραμματίσεις πολύ καιρό πριν, αφού η εξόρμηση αυτή ακόμη και τελευταία στιγμή είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί. Δεν σε δεσμεύει για το πότε θα πας ούτε πότε θα γυρίσεις. Ανά πάσα στιγμή, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου. Λύση οικονομική, δίχως πολλές απαιτήσεις προς την τσέπη σου.

Έπειτα ανά πάσα στιγμή μπορείς να πάρεις το σπίτι σου - τη σκηνή- τα μπογαλάκια σου και ν’ αλλάξεις παραλία. Πόσο πιο πολλή ελευθερία κινήσεων μπορεί να σου δώσει μια τέτοια επιλογή;

Ελεύθερο camping για τους πιο τολμηρούς που θέλουν να νιώσουν την απόλυτη αίσθηση της ελευθερίας και να συμμορφωθούν με τους κανόνες της πιο άγριας φύσης. Αν τώρα δεν ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία αλλά θες να είσαι στη φύση χωρίς ν’ αποχωριστείς τις ανέσεις του πολιτισμού, ψάχνοντας μια μέση λύση προκειμένου να συνδυάσουν αυτά τα δυο, αυτό που ζητάς είναι τ’ οργανωμένο camping. Με το - κι ας είναι κοινόχρηστο- μπάνιο του, τις πρίζες για τις ηλεκτρικές συσκευές σου και το κυλικείο του αν επιθυμήσεις κάτι.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το camping προσφέρεται να σε αποτοξινώσει από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, να σε φέρει κοντά στην ηρεμία της φύσης κι αν είσαι κι εσύ διατεθειμένος από την πλευρά σου να αφεθείς, να γνωρίσεις τη μαγεία που σου προσφέρει απλόχερα.

Οι βόλτες πλάι στη θάλασσα, περπατώντας με τα γυμνά σου πέλματα στην άμμο και μουσικό χαλί τα κύματα της θάλασσας. Το άναμμα της φωτιάς το βράδυ, εκεί που έχουν ειπωθεί οι καλύτερες ιστορίες και η μάζωξη γύρω της - ύστερα τα γέλια και τα τραγούδια με συνοδεία μια κιθάρα. Οι απρόσμενες βουτιές κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Εικόνες στο μυαλό σου, που φεύγοντας, η ανάμνηση τους θα γυρνάει να σε ταξιδεύει κάθε τόσο.

Εδώ ο χρόνος κυλά διαφορετικά, πιο ήρεμα, πιο αβίαστα, δεν τρέχεις να προλάβεις τίποτα και κανέναν. Είναι απίστευτο πόσο πιο μεγάλη φαντάζει η μέρα εδώ, πόσο περισσότερο χρόνο φαίνεται να έχεις και πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις. Η αίσθηση του χρόνου χάνεται. Άλλωστε τι σημασία έχει εδώ τι λέει το ρολόι; Εδώ ξυπνάς με τις αχτίδες του ηλίου που πέφτουν στη σκηνή σου και την ζέστη που ιδρώνει το κορμί σου. Αυτό είναι το «ξυπνητήρι» που σηματοδοτεί την έναρξη της καινούριας μέρας. Αυτό και η καλημέρα σου.

Το βράδυ αγναντεύεις τ’ άστρα που σπάνια διακρίνεις στην πόλη μέσα στο νέφος ή δεν στάθηκες πολλές φορές να το κάνεις πάνω στην κεκτημένη σου ταχύτητα, η οποία αποτελεί κανόνα πια των κινήσεών σου.

Γι’ αυτό στάσου λίγο εδώ, μη βιαστείς πάλι, ο χρόνος είναι σύμμαχος σου. Πάρε καθαρό αέρα κι άσε το οξυγόνο να εισχωρήσει στα πνευμόνια σου με μια βαθειά αναπνοή. Απόλαυσε τα μικρά, τα καθημερινά που άλλες φορές δεν είχες χρόνο για να δώσεις σημασία κι άσε την φύση να σε συνεπάρει…

Δες ακόμαΤο boho trend που επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι


featured photo: eu.billabong.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.