Το Call Me By Your Name προβλήθηκε το 2017 και σχεδόν από το πρώτο πλάνο ανυπομονούσαμε για τη συνέχειά του. Οσονούπω, όμως θα κυκλοφορήσει το sequel του πρώτα σε βιβλίο και ύστερα ευελπιστούμε και στη μεγάλη οθόνη.  Το μεγάλο ερώτημα είναι αν στο sequel ο Oliver με τον Elio θα καταλήξουν μαζί. Η ταινία στο τέλος της μας άφησε ένα αίσθημα λύπης, αφού ο Oliver φαίνεται να ξεκίνησε μια νέα ζωή με κάποια γυναίκα. Από την άλλη, ο Elio δεν φαίνεται να τον ξεπέρασε ποτέ, αφού στην τελευταία σκηνή βλέπουμε τον Timothée Chalamet δακρυσμένο. Ωστόσο, όσοι αγάπησαν την ταινία δεν πίστεψαν ότι θα τελείωνε εκεί κάτι που έμμεσα ισχύει.

Το σπίτι που γυρίστηκε το Call Me By Your Name πωλείται

Το δεύτερο βιβλίο θα ονομάζεται “Find me” και ακολουθεί τον Oliver και τον Elio, 15 χρόνια μετά. Από όσες πληροφορίες γνωρίζουμε μέχρι στιγμής το βιβλίο χωρίζεται σε τρία κεφάλαια εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Στην αρχή παρακολουθούμε την ιστορία του πατέρα του Elio, ο οποίος φαίνεται να έχει ερωτευτεί μία αρκετά νεώτερή του και να ξεκινά μία νέα ζωή. Σε ετεροχρονισμένο διάστημα μας αφηγείται τη ζωή του Elio στο Παρίσι. Ο Elio πλέον δείχνει να έχει ξεπεράσει τον Oliver και να έχει σχέση με τον Michel. Από την άλλη πλευρά, ο Oliver είναι απογοητευμένος από το γάμο του. Όλα αυτά τα γεγονότα με τις λεπτομέρειές τους φυσικά αναλύονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους στα τρία κεφάλαια του βιβλίου. Φυσικά δεν μας αφήνουν με το καλύτερο αίσθημα για τους δύο πρωταγωνιστές.

Θα είναι ο Oliver και ο Elio μαζί στο sequel του "Call me by your name";
goodreads.com

Η λύτρωση, όμως έρχεται στις τελευταίες 10 σελίδες του βιβλίου! Ο Oliver και ο Elio καταλήγουν μαζί και ζουν σε εκείνο το εξοχικό που γνωρίστηκαν πρώτη φορά. Με λίγα λόγια έπρεπε να περάσουν 20 ολόκληρα χρόνια για να καταφέρουν αυτό που ήθελαν από την πρώτη στιγμή. Στο Call Me By Your Name θαυμάσαμε έναν ανολοκλήρωτο έρωτα, που τελικά έχει το δικό του happy end μετά από πολλά χρόνια. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε flash forward και ίσως είναι μπερδεμένο στην ανάγνωση. Το σημαντικό είναι ότι το τέλος είναι το αναμενόμενο και μετά από όλη αυτή την περιπέτεια αυτού του έρωτα είναι και το ιδανικό. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να διαβάσεις το βιβλίο του Call Me By Your Name κι έπειτα το Find me, για να συνδυάσεις καλύτερα τις δύο ιστορίες.

6 gay ζευγάρια που είδαμε στις οθόνες μας και θα θέλαμε μαζί και στη ζωή
NME.com
 Featured image: Vox