Φτιάξε δύο κέικ σοκολάτας για να πάρεις το ένα στο γραφείο για κέρασμα. Είναι κρίμα να μη μοιραστείς με τους ανθρώπους που περνάς τόσο χρόνο αυτό το μικρό, σοκολατένιο θαύμα.

Για να κάνεις 2 κέικ θα χρειαστείς:

16 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 κούπες και 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα βραστό νερό 140γρ σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη 2 κουταλιές κακάο 1 κουταλάκι καφέ εσπρέσο 1 κουταλάκι baking powder 1½ κουταλάκι αλάτι 1 κούπα ψιλοκομμένα φουντούκια 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας 1 κούπα ζάχαρη άχνη 1 κούπα καστανή ζάχαρη Ζωγράφος 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κουταλάκια βανίλια

Πως θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Λάδωσε ένα μακρόστενο, αντικολλητικό ταψί και πασπάλισε λίγο αλεύρι.

Βάλε το βραστό νερό σε ένα μπολ, πρόσθεσε τη σοκολάτα, το κακάο, τον καφέ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Άφησε το να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.

Σε ένα μεσαίο μπολ βάλε μαζί τις 2 κούπες με αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα φουντούκια, τις σταγόνες σοκολάτας και δύο κουταλιές αλεύρι.

Χτύπησε το βούτυρο με τις ζάχαρες και χτύπησε το στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά. Σε πιο χαμηλή ταχύτητα πρόσθεσε τα αυγά και τη βανίλια. Πρόσθεσε σταδιακά κουταλιές από το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα με τις σοκολάτες. Φρόντισε να καθαρίζεις τις άκρες με μία σπάτουλα.

Ψήσε για 45 με 55 λεπτά, μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα στεγνή όταν τσιμπάς το κέικ στη μέση του. Άφησε το να κρυώσει για 30 λεπτά.

Μπορείς να διακοσμήσεις με γλάσο σοκολάτας ή άχνη ζάχαρη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Carrot cake με καρύδα