Ένα κέικ αφράτο και ελαφρύ που δεν χρειάζεται μίξερ. Αν το συνδυάσεις με την κρέμα γιαουρτιού, με τυρί κρέμα και λευκό πετιμέζι μεταμορφώνεται από ένα απλό κέικ πρωινού σε τούρτα γενεθλίων! Όλα αυτά η @themothercook.

Θα χρειαστείς:

Για το μείγμα Α

320 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

30 γρ κακάο κοσκινισμένο

2 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. baking soda

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

1 κ.γ. κανελλα

Για το μείγμα Β

1/2 κ. ελαιόλαδο

170 γρ ζάχαρη

70 γρ ζάχαρη καρύδας

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

170 γρ γιαούρτι

400 γρ πουρέ γλυκοκολοκύθας

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 75 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Πώς θα το φτιάξεις:

Προετοιμάζουμε τη φόρμα με ελαιόλαδο και αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά του μείγματος Α Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ αναμειγνύουμε καλά τα υλικά του μείγματος Β Προσθέτουμε το μείγμα Α στο Β και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν (δεν ανακατεύουμε πολύ) Προσθέτουμε και το Γ και γεμίζουμε τη φόρμα. Ψήνουμε για 55′-65′ (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας). Αφήνουμε να κρυώσει για 10′ και έπειτα ξεφορμάρουμε σε ράγα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε ή γλασάρουμε το κέικ.

Για την κρέμα γιαουρτιού:

200 γρ τυρί κρέμα (μία συσκευασία)

150 γρ γιαούρτι**

3-4 κ.σ. πετιμέζι λευκό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

**Βάζουμε το γιαούρτι σε τουλουπάνι (βαμβακερό ύφασμα) από το προηγούμενο βράδυ ή για 5-6 ώρες τουλάχιστον να “στεγνώσει” ,μέσα στο ψυγείο. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Βάζουμε τη βανίλια και το λευκό πετιμέζι, κουταλιά κουταλιά και βλέπουμε την σύσταση της κρέμας. Αν την θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε λίγο λευκό πετιμέζι ακόμα. Αν είμαι κρύα τα υλικά μας θα πάρει περίπου 5′ χτύπημα, αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου θα χρειαστεί 2-3′. Είναι έτοιμη για χρήση.