Αυτό το κέικ με μπαχαρικά είναι ο τέλειος τρόπος για να καλωσορίσεις το φθινόπωρο!

Τι θα χρειαστείς:

2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού all spice

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας (ή λιωμένο βούτυρο)

3 μεγάλα αυγά

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Crumble

3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας (ή λιωμένο βούτυρο)

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γλάσο

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας γάλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας, τα αυγά, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά στα στεγνά. Και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μην μείνουν σβώλοι και όλα να ενωθούν καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Για το crumble: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ με τα δάχτυλά μας μέχρι να γίνουν ένα μείγμα που θρυμματίζεται.

Ρίχνουμε τη μισή ζύμη του κέικ στο ταψί. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε το μισό από το crumble πάνω από τη ζύμη.

Τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη για κέικ, απλώνοντας ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο crumble από πάνω.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο του κέικ.

Όσο ψήνεται το κέικ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και μόλις κρυώσει, κόβουμε το κέικ σε τετράγωνα και περιχύνουμε με το γλάσο από πάνω.