Είναι Στεφανία, ή αλλιώς Τέτη. Είναι ο άνθρωπος πίσω από το Teti’s flakes, αυτή που όπως λέει ”γιορτάζει τις εποχές”. Ζει στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Είναι 33 ετών, παντρεμένη με τον Άλκη, ο οποίος καλώς ή κακώς δοκιμάζει όλες της τις συνταγές. Εκτός από τη μαγειρική αγαπάει και να φωτογραφίζει τα πιάτα της. Κάθε φωτογραφία σε κάνει να θες όχι μόνο να φας αμέσως ό,τι έχει ετοιμάσει αλλά και να το φτιάξεις. Ακόμα κι εσένα που δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις τους κρόκους από τα ασπράδια. Αυτό είναι η έμπνευση.

”Στο Teti’s flakes μοιράζομαι κυρίως εποχιακές συνταγές αλλά και συνταγές για φαγητά που γίνονται από το μηδέν. Γιατί; Γιατί πιστεύω πως η αληθινή γεύση και η νοστιμιά κρύβονται εκεί, στα υλικά εποχής και στη μαγειρική των πάντων από το μηδέν.”

Παρακάτω η Τέτη μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για κέικ με ασπράδια και με μαρμελάδα φράουλα. ”Ένα κέικ αφρός που είναι λες και ήρθε κατευθείαν από τον ουρανό. Iδανικό για όσους έχουν υψηλή χοληστερίνη.” λέει η ίδια.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Teti | Food blogger (@tetisflakes) στις

Τι θα χρειαστείς:

φόρμα κέικ χωρητικότητας 3 λίτρων

180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

430 γρ. ζάχαρη

450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. baking powder

375 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανίλια

7 ασπράδια αυγού

Για το σερβρίρισμα

μαρμελάδα φράουλα

άχνη ζάχαρη

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 ° C.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα κέικ χωρητικότητας 3 λίτρων. Αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το baking powder στο αλεύρι. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στον κάδο του μίξερ σε τρία μέρη, εναλλάξ με το γάλα. Με μια σπάτουλα μαζεύουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου μετά από κάθε προσθήκη.

Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και τη βανίλια με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν αφράτες κορυφές. Με μια σπάτουλα προσθέτουμε απαλά τα ασπράδια αυγών στο μείγμα του κέικ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Δε θα πρέπει να υπάρχουν λευκά σημεία.

Ψήνουμε για 50-55 λεπτά. Επειδή κάθε φούρνος έιναι διαφορετικός τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με ένα μαχαίρι. Μπήγουμε το μαχαίρι στο πιο ψηλό σημείο του κέικ, αν βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αφαιρούμε από το φούρνο και περιμένουμε 10 λεπτά. Απομακρύνουμε το κέικ από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και μαρμελάδα φράουλα.

Για παραπάνω πληροφορίες και συνταγές της δοκίμασε στο tetisflakes.com