Οι ψητές φέτες λεμονιού προσθέτουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα ενθουσιασμού σε αυτόν τον συνδυασμό τυριού και πιπεριάς.

Τι θα χρειαστείς: 

2 μικρά λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κ.γ. συν 4 κουτ. ελαιόλαδο χωρισμένο

200 γρ τυρί fontina, χοντροτριμμένο

250 γρ παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη

3/4 κουτ.  μαύρο πιπέρι

Αλεύρι

1 ζύμη πίτσας, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κούπα φύλλα μαϊντανού

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Αλείφουμε τις φέτες λεμονιού με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τις βάζουμε στο grill. Ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να καούν ελαφρά και να μαλακώσουν, 1 έως 2 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το πιπέρι.

Δουλεύοντας σε αλευρωμένη επιφάνεια, πλάθουμε και ανοίγουμε τη ζύμη πίτσας σε στρογγυλό σχήμα και τη βάζουμε στο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στη σχάρα, με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε στο γκριλ, μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες και το κάτω μέρος να γίνει τραγανό, περίπου 2 λεπτά (χρησιμοποιούμε λαβίδες για να κοιτάξουμε αν έχει γίνει από κάτω).

Με γρήγορες κινήσεις, αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι.

Γυρίζουμε τη ζύμη και προσθέτουμε το μείγμα των τυριών με το πιπέρι, τις φέτες λεμονιού και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το ψήσιμο στη σχάρα, μέχρι να ξεροψηθούν οι άκρες, 3 έως 5 λεπτά ακόμη.