Τούλι και ρομαντισμός, πρωτότυπες ιδέες και προϊόντα χειροποίητα και πολλές φορές limited edition που τα ξεχωρίζεις για το μεράκι με το οποίο είναι φτιαγμένα και την αγάπη της δημιουργού του. Η Δώρα και ο Κυριάκος ένωσαν τις δυνάμεις τους και εν μέσω κρίσης κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα brand που αγαπήθηκε και ξεχώρισε για τα μοναδικά του προϊόντα.

Στο brand σας υπάρχει μεγάλο εύρος και ποικιλία στα προϊόντα σας. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη δημιουργία χειροποίητων αντικειμένων;

Θα πάμε αρκετά χρόνια πίσω, όταν ακόμα ήμουν παιδί. Μεγάλωσα σ’ ένα δημιουργικό περιβάλλον. Παντού, στο σπίτι μας, υπήρχαν υλικά για χειροτεχνίες, για ρούχα και πλεκτά. Με τη μητέρα μου θυμάμαι πως φτιάχναμε ρούχα, όπως τα φανταζόμουν για τα πάρτυ που διοργάνωνα. Τα χρόνια πέρασαν, σπούδασα Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, αλλά η αγάπη μου για τα χειροποίητα δεν έπαψε ποτέ. Ξεκίνησε ως χόμπυ: σχεδιάζα για μένα και τις φίλες μου! Ο σύντροφός μου και συμφοιτητής μου τότε, με ώθησε να φτιάξουμε σελίδα στο Facebook, ώστε να εκθέσουμε και να μοιραστούμε με τον κόσμο όλες τις δημιουργίες μας. Μάλιστα, λόγω του επαγγέλματος του, ως δημοσιογράφος, είχε καλή γνώση των Social Media και της προώθησης προϊόντων στο διαδίκτυο. Κάπως έτσι το χόμπυ έγινε επάγγελμα! Έως σήμερα εγώ έχω αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι του brand κι αυτός το εμπορικό. Είναι αποτέλεσμα και των δυο μας.

Όσο αυξάνεται το αγοραστικό κοινό, αυξάνονται και οι ρυθμοί και οι υποχρεώσεις. Πόσο εύκολο είναι να καλύπτετε τις ανάγκες των fans σας και να διατηρείται και την ποικιλία των προϊόντων σας;

Η αλήθεια είναι πως ήμασταν απροετοίμαστοι για όλο αυτό. Οι ρυθμοί στα αρχικά στάδια ήταν χαλαροί, αλλά είχαν το άγχος του αγνώστου. Μέχρι που έγινε ένα “μπαμ”! Με τον καιρό οι δύο γίναμε τρεις, οι τρεις-τέσσερις και ούτω καθεξής. Πλέον οι ρυθμοί είναι εντατικοί. Βέβαια, το κλειδί είναι να κατανέμονται σωστά οι αρμοδιότητες, ώστε να επιτυγχάνεται η ομαλή λειτουργία. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να διατηρούμε την ποιότητα των προϊόντων μας και να εξυπηρετούμε έγκαιρα το κοινό μας. Το μυστικό γι’ αυτό είναι να μη γίνεται μαζική παραγωγή, αλλά “λίγα και καλά”. Πολλές φορές τα προϊόντα μας δεν επαναλαμβάνονται!

By dmlk for Savoir Ville

Τί μπορούμε να βρούμε στη συλλογή σας;

Μπορείτε να βρείτε σχέδια που συνάδουν με την κάθε εποχή. Φούστες, σαγιονάρες, σανδάλια, τσάντες, κοσμήματα, μπλουζάκια και ημερολόγια. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζουμε πετσέτες, μαγιό, καπέλα και πολλά άλλα σχέδια. Λαχταριστά πράγματα, τα οποία μπορεί να αποκτήσει το κοινό μας και να… απογειώσει το στυλ του.

Πολλές πρωτότυπες ιδέες μπορεί να βρει κανείς στο brand σας, αλλά ποιά θα λέγατε πως είναι τα best seller σας, αυτά που αγαπήθηκαν πιο πολύ από το κοινό σας;

Είναι ξεκάθαρο πως το κοινό, έμαθε και αγάπησε το brand μας μέσα από τις tutu σαγιονάρες. Πλέον έχει αγαπήσει εξίσου και τις tutu φούστες. Το τούλι είναι το υλικό που λατρεύουμε και προσπαθούμε να το αξιοποιούμε σε όλες τις πτυχές του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δείξει στις τσάντες μας: τόσο στις kourelou όσο και στις velvet.

Πού μπορούμε να μαθαίνουμε νέα σας, να σας παρακολουθούμε, αλλά και να αγοράσουμε τις δημιουργίες σας;

Μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook: By dmlk, όπως και στο Instagram: by_dmlk. Παράλληλα, βρίσκεται υπό κατασκευή το eShop μας και το Showroom μας στην Πάτρα. Σύντομα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μας επισκεφθεί και να δει από κοντά τις δημιουργίες μας!