Μπορεί η πλοκή της νέας ταινίας Bullet Train να έχει να κάνει με 5 δολοφόνους σε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας, πρωταγωνιστής όμως παραμένει ο Brad Pitt με το χαρακτηριστικό bucket hat του.

Το Bullet Train θα μας ταξιδέψει στην Ιαπωνία

Οι πέντε αυτοί δολοφόνοι, ονόματι Kimura, Prince, Ladybug, το δίδυμο Tangerine και Lemon, επιβιβάζονται στο ίδιο τρένο υψηλής ταχύτυτητας στην Ιαπωνία. Όλοι ξέρουν ότι ψάχνουν έναν συγκεκριμένο χαρτοφύλακα. Ωστόσο, ο Pitt, όταν ανέλαβε αυτή την αποστολή δεν είχε ιδέα ότι θα πρέπει να ανταγωνιστεί 4 πολύ καλά εκπαιδευμένους δολοφόνους για να πετύχει το στόχο του. Κάτι που του παρουσιάστηκε σαν μία πολύ εύκολη και καθημερινή δουλειά από το αφεντικό του, το οποίο υποδύεται η Sandra Bullock, καταλήγει να γίνει ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου με πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Η ταινία αποτελεί μεταφορά ενός μυθιστορήματος του Ιάπωνα συγγραφέα Kōtarō Isaka

Ο ίδιος φημίζεται παγκοσμίως για το ταλέντο του στις ιστορίες μυστηρίου κι έτσι η είδηση της μεταφοράς του συγκεκριμένου βιβλίου δεν άργησε να έρθει. Το μυθιστόρημα Maria Beetle, που στα αγγλικά αποδόθηκε ως Bullet Train, είναι μόνο ένα από τα έργα του Isaka που έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Το πιο γνωστό και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ταινία Fish Story που κυκλοφόρησε το 2009.

Ο Brad Pitt έκανε ο ίδιο το 95% των σκηνών του

Θα περίμενε κανείς πως σε μία τέτοια ταινία με τόση ένταση και τόσες σκηνές δράσης, οι ηθοποιοί θα έχουν αντικατασταθεί από κασκαντέρ. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ο Brad Pitt ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με το συγκεκριμένο πρότζεκτ κι έτσι θέλησε να κάνει την πλειοψηφία των σκηνών μόνος του. Ήδη από το trailer φαίνεται πως πρόκειται για μία άψογα χορογραφημένη δουλειά και κάθε σκηνή πάλης θυμίζει περισσότερο χορευτικό θέαμα, παρά ταινία δράσης.

Το Bullet Train, όπως πολλές άλλες ταινίες των τελευταίων χρόνων, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του μέσα στην πανδημία και γι’αυτό άργησε αρκετά να κυκλοφορήσει. Ωστόσο, πλέον το αναμένουμε στις αίθουσες στα τέλη Ιουλίου.