Θυμάσαι τη Hilary Swank στο Million Dollar Baby; E, φέτος ήρθε η ώρα να δούμε μία νέα ΜΜΑ ταινία, διά χειρός Halle Berry. Στο Bruised η ίδια υποδύεται την Jackie Justice, μια MMA αθλήτρια που εγκατέλειψε τα ρινγκ ταπεινωμένη μετά από μία σημαντική ήττα.

Fast forward 6 χρόνια μετά και βλέπουμε την Jackie στο Bruised να προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος  

Στο σήμερα η ίδια ζει και βιοπορίζεται καθαρίζοντας τουαλέτες και συγκατοικώντας με τον κακοποιητικό σύντροφο-πρώην μάνατζέρ της. Ξαφνικά, όμως, μένει χωρίς δουλειά και με πολύ αλκοόλ για συντροφιά. Όλα αλλάζουν στη ζωή της όταν η μητέρα της της φέρνει ένα 6χρονο αγόρι στα σκαλοπάτια της. Όπως την ενημερώνει, είναι ο γιος της που 6 χρόνια πριν έδωσε για υιοθεσία. Ο θετός πατέρας του αγοριού έχει πεθάνει κι έτσι η Jackie είναι και πάλι η κηδεμόνας του.

Η Jackie είναι φοβισμένη, ωστόσο φαίνεται να ξέρει πως αυτή είναι μία ευκαιρία για εξιλέωση. Θέλει να σταθεί στον γιο της και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Έτσι, όταν της προσφέρεται μία τελευταία ευκαιρία για να ξεκινήσει και πάλι τους αγώνες, εκείνη την αρπάζει. Ήδη όμως από τις προπονήσεις, φαίνεται να έχει χάσει τις παλιές της δόξες. Είναι η πιο μεγάλη ηλικιακά στην ομάδα, ενώ ταυτόχρονα είναι και η πιο αργή και αδύναμη. Ωστόσο, εκείνη έχει βρει το σκοπό της και στις προπονήσεις τα δίνει όλα για να τα καταφέρει και πάλι.

Το Bruised είναι μία ταινία γεμάτη κλισέ, που όμως δεν ενοχλούν ιδιαίτερα

Ξέρεις ήδη από την αρχή την έκβαση των πραγμάτων. Αυτό όμως δεν σε εμποδίζει να παρακολουθήσεις την ταινία. Η Halle Berry ξεφεύγοντας από τον κανόνα, αποφάσισε να κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μία ταινία που δεν αφορμάται από τη ζωή της. Σε μία ιστορία σαν κι αυτή είναι αρκετά δύσκολο να θέσει κανείς όρια μεταξύ του αθλήματος και της προσωπικής ζωής της ηρωίδας. Εδώ όμως η Halle Berry φαίνεται να ξέρει καλά πώς να ισορροπήσει αυτά τα δύο.

Το Bruised είναι μία ταινία πιο βίαιη και πιο βάναυση από τις προκατόχους της. Ωστόσο, είναι μία πολύ τίμια προσπάθεια για να βάλει την Halle Berry στη λίστα των νέων σκηνοθετριών που θα βλέπουμε συχνά από εδώ και πέρα.