Ξεκίνησα τη σειρά το 2014 όταν η Μαίρη Ρετσίνα είχε ενθουσιαστεί με τον Περάλτα και ήθελε να βρει τρόπο να τον κάνει τον καλύτερο της φίλο. Την άφησα στο πέμπτο-έκτο επεισόδιο γιατί τότε ήταν η εποχή που ξεκινούσαν πολλές σειρές ταυτόχρονα και προτίμησα να δω Suits ή Αmericans απο άλλη μια κωμωδιά με αμερικάνους αστυνομικούς.

Πριν μερικές εβδομάδες διάλεξα να δω ξανά Brooklyn 99 γιατί ήξερα ότι το χιούμορ της σειράς ήταν τίμιο και γιατί τα εικοσάλεπτα επεισόδια της σειράς βολεύουν πολύ για να σταματήσεις ενδιάμεσα να κάνεις τις υπόλοιπες δουλειές σου. Η σύντομη διάρκεια τα κάνει να μοιάζουν ιδανικά για το μεσημεριανό σου διάλειμμα ή για κάθε φορά που περιμένεις κάτι και θες να περάσει η ώρα. Η ανάλαφρη διάθεση των περιστατικών του Brooklyn 99 είναι ότι πρέπει για να συνεχίσεις ευχάριστα τη μέρα σου ακόμα και όταν δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς μερικούς αστυνομικούς του Brooklyn για το αν θα σε κάνουν να γελάσεις.

Αλλά η σειρά δεν είναι μόνο αυτό. Πίσω από τα αστεία περιστατικά και τις έξυπνες ατάκες κάποιος έχει σκεφτεί πολύ πιο προσεκτικά.

Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι σε ανθρώπους με διαφορετικές εθνικότητες, σεξουαλική ταυτότητα, θρησκεία. Και εδώ έρχεται ο Captain Holt και η ιστορία του. Είναι ο αρχηγός του τμήματος, ο έγχρωμος gay αστυνομικός που έχει ανοιχτά υποστηρίξει την ταυτότητα του. Ο Ray Holt μαζί με όλα τα παραπάνω είναι και ο πιο ισχυρός του cast. +1.

Στη τέταρτη σεζόν και στο επεισόδιο “Moo Moo”, ο αστυνομικός Terry Jeffords, δεύτερος σε ιεραρχία και επίσης έγχρωμος δέχεται έρευνα στη γειτονιά του από λευκό αστυνομικό. Χωρίς προφανή λόγο οι ερωτήσεις είναι με επιθετική διάθεση και ο Terry δεν προλαβαίνει καν να απαντήσει. Ο Jack και η Amy πρέπει να εξηγήσουν στις κόρες του Terry την κατάσταση αφού τα δύο κορίτσια αναρωτιούνται αν ο μπαμπάς τους είναι στοχευμένος λόγω χρώματος.

tumblr_opcqnmbcid1qhjvxzo4_500tumblr_opcqnmbcid1qhjvxzo2_500

Μάλλον θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις σε ένα παιδί και να δώσεις τέτοιες απαντήσεις. Οι σεναριογράφοι όμως έκαναν υπέροχη δουλειά δίνοντας ειλικρινείς απαντήσεις κάνοντας παράλληλα τα παιδιά να νιώσουν ασφαλή. +1.

Η σειρά τελικά κατορθώνει να εξισορροπήσει το χιούμορ, την επικαιρότητα και τις κοινωνικές εξελίξεις με μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι εύκολο να προσαρμόσεις ζητήματα όπως ο φυλετικός, ο σεξουαλικός και ο κοινωνικός ρατσισμός σε μια χιουμοριστική κατά τα άλλα σειρά που οι περισσότεροι από εμάς απλά περιμένουν άλλο ένα εικοσάλεπτο κωμικών καταστάσεων, λίγο γέλιο και ανάλαφρη διάθεση. Aς τους δώσουμε άλλο ένα +1 .