Δροσερή και ελαφριά σαλάτα για τα ζεστά μεσημέρια που χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από μια σκέτη πράσινη σαλάτα αλλά σίγουρα κάτι λιγότερο από ένα κομμάτι μουσακά.
IMG_2016_05_15_07872-cropped
Μερίδες: 4-6 (σα συνοδευτικό), λίγο λιγότερες σαν κυρίως.
Υλικά:
  • 3 κούπες με μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1 κούπα κομμένα φασολάκια
  • 2 κούπες ζυμαρικά fusilli
  • 1 μικρό κομμένο κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες και μετά στη μέση (ή περασμένο από spiralizer)
  • 1 κούπα μισοκομμένα τοματάκια
  • 4 λιαστές ντομάτες κομμένες
  • φυλλά βασιλικού ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπας κουκουνάρι
  • φρεσκοκομμένο αλάτι και πιπέρι
Dressing με λεμόνι και ταχίνι:
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 3 κουταλιές ταχίνι
  • 3 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1 ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ½ κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά μέλι
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουταλιές νερό
Οδηγίες
  1. Σ ένα μικρό μπολ χτύπησε το λάδι, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι με το νερό.
  2. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίξε το μπρόκολο και τα φασολάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μένουν σφιχτά. Βγάλε τα από την κατσαρόλα και ρίξε κρύο νερό για 15”. Άφησε τα να στραγγίσουν.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο και τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε, ξέπλυνε με νερό, στράγγισε.
  4. Σ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας ανακάτεψε το μπρόκολο, τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τον βασιλικό και τα ζυμαρικά. Πρόσθεσε την σως που έφτιαξες και δοκίμασε μήπως χρειάζεται κάτι έξτρα. Άφησε τα υλικά να ενωθούν και να κρυώσουν για 15 λεπτά.