Αν έριξες μία ματιά στις ταινίες που παίζονται στο σινεμά τώρα τελευταία σίγουρα θα “πήρε το μάτι σου” το Captain Marvel που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα. Η Brie Larson έγινε η “δυνατότερη σούπερ ηρωίδα της Marvel” και η ταινία αναμένεται να σπάσει ταμία με έναν φεμινιστικό αέρα.

Στην προετοιμασία της για τον ρόλο, η Larson μίλησε ανοιχτά για την αυστηρή δίαιτα που ακολούθησε. Αλλά και το πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο έπρεπε να εντάξει στην καθημερινότητά της.

Παρόλα αυτά η Larson δεν δίστασε στιγμή και έκανε από βαθιά καθίσματα μέχρι και ανέβασε ένα Jeep σε έναν λόφο. “Το μεγαλύτερο προσόν της Captain Marvel είναι η δύναμή της,” αναφέρει η ηθοποιός στο Entertainment Tonight. “Ήξερα πως αν έκανα όλα αυτά, θα ήμουν πιο κοντά στον χαρακτήρα και θα τον καταλάβαινα.”

Ενδιάμεσα γεύματα

Στην προετοιμασία της για το Room, όπου είχε πάρει περίπου 7 κιλά μυς, η διατροφολόγος της τής είχε προσθέσει στη διατροφή της ενδιάμεσα γεύματα. Που θα πει, extra γεύματα που περιείχαν λαχανικά ή ξηρούς καρπούς.

“Ο σκοπός των ενδιάμεσων γευμάτων είναι να είσαι χορτασμένος ώστε να μην φας παραπάνω από όσο πρέπει,” αναφέρει η διατροφολόγος.

Τα λίγα λιπαρά και η λίγη ζάχαρη κάνουν καλό πού και πού

Αν και πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν τα λιπαρά και τη ζάχαρη σε τέτοιου είδους προγράμματα διατροφής, η Dr. Goglia τα έκανε μέρος της καθημερινής διατροφής. Σύμφωνα με το People, όταν προετοιμαζόταν για το Room, η Larson ξεκινούσε τη μέρα της με πρωτεΐνη. (Σκόνη πρωτεΐνης, φρούτα, βούτυρο αμυγδάλου, νερό και πάγο).

“Τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι τα λίγα λιπαρά και η λίγη ζάχαρη θα αυξήσουν τις αντοχές στην πρωινή γυμναστική. Και θα σου επιτρέψουν να καις θερμίδες όσο προπονείσαι.”

Όλα είναι θέμα ισορροπίας

Ακόμα κι αν η δίαιτα για το Captain Marvel ήταν ιδιαίτερα αυστηρή, την έκανε αρκετά ισορροπημένη. Η ηθοποιός ανέβασε αρκετές φορές τα donut και τα μπισκότα που έτρωγε σαν ανταμοιβή μετά από τις προπονήσεις της.

Βάρη

Μιας και το μεγαλύτερο προσόν της Captain Marvel είναι η δύναμή της, η Larson έβαλε και τα βάρη στην προπόνησή της. Με όσα κιλά κι αν προπονούνταν, η Larson τα χρησιμοποιούσε για να δυναμώσει και να γίνει καλύτερος σχηματισμός των μυών.

Προπόνηση αντίστασης

Όταν μιλάμε για τόνωση και ενδυνάμωση, η Larson και ο προπονητής της χρησιμοποίησαν την αντίσταση για να δυσκολέψουν λιγάκι τα πράγματα. Είτε ήταν λουριά για να τονώσουν την πλάτη και τα χέρια της, είτε ήταν το πέταγμα αλυσίδων για να κάνουν τα push up πιο δύσκολα, το επιπλέον βάρος πρόσφερε αρκετά οφέλη.

Ήταν απόλυτα αφοσιωμένη

Δεν θα μπορούσε να είναι μία προπόνηση για υπερήρωα αν δεν περιείχε και στοιχεία της “ρουτίνας” των υπερηρώων. Για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο έντονα, η Larson έκανε διάφορους συνδυασμούς ασκήσεων όπως το να ανεβάζει ένα Jeep 2.267 κιλών σε έναν λόφο.


Πηγή: harpersbazaar.com.au Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Men’s Health