Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είτε βλέπεις το Bridgerton για δεύτερη/τρίτη φορά ή ψάχνεις να βρεις τα βιβλία στα οποία βασίστηκε η ιστορία. Η νέα σειρά του Netflix κατάφερε μέσα σε μόλις λίγες ημέρες να συγκεντρώσει εκατομμύρια θεατές και να γίνει μία από τις δημοφιλέστερες παραγωγές. Λίγο το inclusive καστ της Shonda Rhimes, λίγο το love story με τον Δούκα και τη Δάφνη, όλα ήταν ευνοϊκά για να σκαρφαλώσει η σειρά στη νο.1 θέση της πλατφόρμας. Για πολλούς από εμάς, όμως, σημαντικός λόγος ήταν και η μουσική.

Το ιδιαίτερο soundtrack της σειράς ήταν περισσότερο από γνώριμο

Κι αυτό γιατί χρησιμοποιήθηκαν γνωστά, σύγχρονα τραγούδια τα οποία ακούμε στο αυτοκίνητο ή με τα οποία έχουμε χορέψει σε κάποιο πάρτι. Μην ανησυχείς να βρέθηκες να προσπαθείς να θυμηθείς τους στίχους ακούγοντας τις μελωδίες των κουαρτέτων του Bridgerton. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Για παράδειγμα, σε έναν από τους πρώτους χορούς θα ακούσεις το thank you, next της Ariana Grande ενώ αργότερα το bad guy της Billie Eilish. Στο γάμο του Δούκα με τη Δάφνη, το τραγούδι που ντύνει την τελετή είναι το Love Yourself του Sufjan Stevens ενώ το Wildest Dreams της Taylor Swift είναι αυτό το οποίο κάνει την πρώτη ερωτική σκηνή μοναδική.

Tα περισσότερα κομμάτια έχουν γίνει cover από τους Vitamin String Quartet

Είναι, επομένως, απολύτως λογικά να νομίζεις ότι είναι μουσικές μιας άλλης εποχής. Οι ίδιοι μάλιστα δημιούργησαν μαζί με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες μία playlist, ώστε να μπορείς να ξαναζείς τις αγαπημένες σου σκηνές όποια στιγμή θες. Στο μεταξύ μπορείς να ακούσεις εδώ και όλα τα υπόλοιπα τραγούδια που έντυσαν το Bridgerton και δεν ήταν απαραίτητα ιδιαίτερα δημοφιλή.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου πει ότι η κλασική μουσική είναι βαρετή, φρόντισε να του προτείνεις αυτά. Τα συγκεκριμένα covers είναι η απόδειξη ότι με μερικά έγχορδα τα αγαπημένα μας τραγούδια μεταφέρονται σε μια άλλη εποχή. Κι αν κρίνουμε από την επιτυχία του Bridgerton, αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

Featured Image: Netflix