Αν αγάπησες το εκκεντρικό gossip girl του Bridgerton, ονόματι Penelope Featherington τόσο όσο κι εμείς τότε σίγουρα θα θέλεις να μάθεις περισσότερα για την ηθοποιό που την ενσάρκωσε. Η 34χρονη Nicola Coughlan από την Ιρλανδία έγινε γνωστή πρωταγωνιστώντας στο “Derry Girls” και στο “Harlots” ως Clare Devlin και Hannah Dalton αντίστοιχα.

Παρακάτω, λοιπόν ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη νεαρή star.

• Η δύσκολη δεκαετία των 20

Παρόλο που η Nicola έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1997 σε μια ταινία δράσης πέρασε πολλά χρόνια παλεύοντας με τα οικονομικά της προτού τελικά πρωταγωνιστήσει στο “Derry Girls”. “Τα 20 ήταν πολύ σκληρά. Ήμουν ιδιαίτερα αγχωμένη. Ακόμα κι όταν ήθελα να αγοράσω έναν καφέ φοβόμουν πως η κάρτα μου θα απορριφθεί.” δηλώνει η ίδια.

• Η συμβολή του Twitter στην καριέρα της

Εξαιτίας των οικονομικών της δυσκολιών η ηθοποιός αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι στην Ιρλανδία για να εργαστεί σε ένα κατάστημα οπτικών έως ότου να μπορέσει να ορθοποδήσει. Εκείνη την περίοδο, έλαβε μέρος σε ένα casting που έγινε γνωστό στο Twitter, όπου της δόθηκε ο ρόλος της Jess για το “Jess and Joe”.

• Παλεύοντας ενάντια στο κατεστημένο

Η Nicola είναι γενικώς ισχυρογνώμων. Έτσι, το 2015 πήγαινε από πόρτα σε πόρτα παλεύοντας για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ των ομοφυλόφιλων στην Ιρλανδία. “Αυτό συνέβη πριν γίνω γνωστή και έκανα πραγματικά ό,τι μπορούσα” αποκαλύπτει.

• Τελειοποίησε την προφορά της μέσω Instagram videos

Αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιρλανδία η Nicola κατάφερε να τελειοποιήσει πολλές και διαφορετικές προφορές που της ζητήθηκαν, όπως αυτή της Penelope στο Bridgerton. “Ορισμένες φορές παρακολουθώ βίντεο σε σίγαση στο Instagram προσπαθώντας να μαντέψω την προφορά, καθώς οι άνθρωποι κουνούν το στόμα τους με διαφορετικό τρόπο” υπογραμμίζει η ίδια.

• Ο καλύτερος της φίλος

Η ίδια είναι μεγάλη θαυμάστρια της σειράς “Queer eye”, αφού σε αυτήν πρωταγωνιστεί ο καλύτερος της φίλος. Όπως εξηγεί εκείνη και ο Jonathan Van Ness ξεκίνησαν να επικοινωνούν μέσω του Instagram. “Αρχικά, εκτύπωσα το πρόσωπο του επάνω σε ένα πουλόβερ και δημοσίευσα μια φωτογραφία με αυτό. Έτσι, εκείνος την είδε, μου έστειλε μήνυμα και από τότε είμαστε αχώριστοι” αναφέρει.

• Η απάντηση στις κριτικές για τα κιλά της

Μετά την εμφάνιση της στο “Prime of Miss Jean Brodie” στο Λονδίνο ένας κριτικός την χαρακτήρισε υπέρβαρη. Έτσι, η Nicola έγραψε στο Twitter “Γεια @BritTheatreGuid για δεύτερη φορά ο κριτικός σας Philip Fisher παρακολούθησε ένα έργο στο οποίο πρωταγωνιστώ και άσκησε κριτική στο σώμα μου. Πώς το επιτρέπετε αυτό;”

• Η δημοπρασία

Η Daily Mirror το 2019 ανέφερε πως το φόρεμα που φορούσε η ηθοποιός στα British Academy Film and Television Awards δεν ήταν και τόσο κολακευτικό. Λίγο αργότερά η Nicola έγραψε στο Twitter πως της ταιριάζει πολύ το συγκεκριμένο ρούχο, δημοπρατώντας το τον Ιούλιο του 2020 για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

• Ήρθε αντιμέτωπη με την κατάθλιψη

Πριν της δοθεί ο ρόλος στο “Derry Girls” η ηθοποιός αντιμετώπισε δυσκολίες τόσο στα οικονομικά της όσο και στην ψυχική της υγεία. “Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Ένιωθα πως είχα αποτύχει σε όλα και πως απογοήτευσα την οικογένεια μου. Όλο αυτό χειροτέρεψε, καθώς είχα πάρει ένα δάνειο και είχα και τις οικονομικές δυσπραγίες στο μυαλό μου” τονίζει στο Glamour UK.

• Μαγειρεύει εξαιρετικά

Όταν δεν βρίσκεται στη δουλειά η Nicola απολαμβάνει να μαγειρεύει. “Μαγείρευα πολύ, όμως το σταμάτησα εξαιτίας των πολλών ταξιδιών που έκανα για χάρη της σειράς “Bridgerton”. Θεωρώ πως η μαγειρική σε θεραπεύει. Η μαμά μου μοιάζει με τον Gordon Ramsey και μου λέει πότε οι δημιουργίες μου μου είναι καλές ή όχι” εξηγεί.

• Η μεγάλη επιθυμία

“Θα ήθελα να ενσαρκώσω έναν μοχθηρό χαρακτήρα. Όλοι αυτοί οι ήρωες είναι πολύ εγωιστές και στερούνται αυτογνωσίας” καταλήγει. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει στην συνέχεια εμείς περιμένουμε ανυπόμονα το επόμενο της βήμα.

featured photo: