Όταν ψάχνεις για μία καλή σειρά μυστηρίου και εγκλήματος ξέρεις ότι οι βρετανικές σειρές είναι πλέον μονόδρομος.

Όταν έχουν προηγηθεί οι μεταφορές των ιστοριών του Sherlock Holmes αλλά και τα περισσότερα βιβλία της Agatha Christie στη βρετανική οθόνη, το είδος αυτό είναι πλέον το πιο δημοφιλές και χαρακτηριστικό της χώρας. Φέτος, κυκλοφόρησαν αρκετές ανάλογες σειρές που είτε θα τις δεις ολόκληρες μέσα σε ένα μεσημέρι ή θα σε κάνουν να χάσεις για ένα ή δύο βράδια τον ύπνο σου.

The Pale Horse

Η σειρά αυτή είναι μία από τις πιο πρόσφατες μεταφορές των ιστοριών της Agatha Christie στη μικρή οθόνη. Σε δύο μόλις επεισόδια, το μυστήριο δημιουργείται, κλιμακώνεται και λύνεται αφήνοντας μας αρκετά ικανοποιημένους. Πρόκειται για την ιστορία μίας γυναίκας που δολοφονείται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μετά τη δολοφονία της εμφανίζεται μία λίστα γεμάτη ονόματα, κανείς όμως δε ξέρει ποιος την έγραψε και γιατί.

Deadwater Fell

Η σειρά αυτή χαρακτηρίστηκε ως το νέο Broadchurch, μιας και πρωταγωνιστής κι εδώ είναι ο David Tennant. Η ιστορία ξεκινά όταν μία φαινομενικά ευτυχισμένη οικογένεια βρίσκει τραγικό θάνατο αφού μία φωτιά ξεσπά στο σπίτι τους σε ένα απομονωμένο χωριό της Σκωτίας. Στη φωτιά σκοτώνονται η μητέρα και τα τρία παιδιά της, ενώ καταφέρνει να γλυτώσει μόνο ο πατέρας και ο γιατρός του χωριού. Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται περίπλοκα όταν συνειδητοποιούν πως όλοι τους ήταν ναρκωμένοι.

A Confession

Η συγκεκριμένη σειρά βασίζεται στην πραγματική ιστορία του αστυνομικού επιθεωρητή Steve Fulcher που διερευνούσε τη μυστηριώδη εξαφάνιση της 22χρονης Sian O’Callaghan το 2011. Εκείνος προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια, δε δίστασε να θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του και το αξίωμά του. Το να μην ακολουθεί, όμως, τις προβλεπόμενες διαδικασίες του έφερε πολλά προβλήματα αργότερα.

Gangs of London

Όταν το Gangs of London έκανε την πρεμιέρα του στις αρχές της χρονιάς, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι πρόκειται για το νέο Peaky Blinders. H ιστορία του περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του μεγαλύτερου εγκληματία του Λονδίνου, Finn Wallace. Όταν εκείνος δολοφονείται, τα πράγματα περιπλέκονται τόσο με άλλες διεθνείς συμμορίες όσο και με την ίδια του την οικογένεια.

The Salisbury Poisonings

Μπορεί οι σκηνές της συγκεκριμένης σειράς να θυμίζουν κατά πολύ εικόνες που είδαμε στη διάρκεια του lockdown, τα γεγονότα όμως που αφηγείται συνέβησαν τον Μάρτιο του 2018. Τότε βρέθηκαν στην πόλη του Salisbury δηλητηριασμένοι ένας πρώην πράκτορας της MI6 μαζί με τον κόρη του. Στην προσπάθεια να εξιχνιαστεί αυτό το έγκλημα, η πόλη έχασε τις ισορροπίες της. Oι κάτοικοι χρειάστηκαν αρκετό καιρό για να ξεπεράσουν το φόβο στην καθημερινότητά τους.