Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει 12 από αυτά τα brands, τα οποία σχετίζονται με την οικολογική συνείδηση. Ο στόχος των συγκεκριμένων είναι μέσα από τη μόδα να ελαχιστοποιήσουν τη θαλάσσια μόλυνση που προκαλεί το πλαστικό, δημιουργώντας υλικά όπως το ECONYL® και το SEAQUAL™ και χρησιμοποιώντας αυτά για τη δημιουργία fashionable κομματιών.

Frank and Oak

Frank and Oak

Τα Skipper Sneakers, της εταιρίας Frank and Oak, είναι κατασκευασμένα από το νάιλον υλικό SEAQUAL™, που φτιάχνεται από θαλάσσια απόβλητα.

Londre

Londre

Το Assymetrical Top ανήκει στην κατηγορία της οικολογικής καλοκαιρινής κολεξιόν της Londre. Για το συγκεκριμένο κομμάτι χρησιμοποιήθηκαν περίπου 90.000 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια από τις παραλίες της Taiwan.

Adidas

Η Adidas σε συνεργασία με την Parley στην προσπάθειά τους για πιο καθαρούς ωκεανούς, δημιούργησαν τη δική τους οικολογική κολεξιόν. Το W.N.D τζάκετ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια, και έχει κατασκευαστεί από 75% ανακυκλωμένο πλαστικό από τις θάλασσες.

Girlfriend

Η εταιρία Girlfriend στηρίζει τις sustainable επιλογές και προωθεί μια πιο eco-friendly φιλοσοφία στα κομμάτια της. Η αθλητική της συλλογή είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν τα θαλάσσια απόβλητα να φανούν χρήσιμα ακόμα και στη μόδα!

Norton Point

Άλλη μια sustainable μάρκα ρούχων και αξεσουάρ αποτελεί και η Norton Point. Η συγκεκριμένη ακολουθεί μια διαφορετική τακτική ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Πέρα από τη χρήση του ανακυκλωμένου πλαστικού για την κατασκευή γυαλιών ηλίου, η εταιρία δωρίζει το 5% των κερδών της για έρευνες για την εξάλειψη του πλαστικού στους ωκεανούς.

Mara Hoffman

Τα μαγιό αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα κομμάτια που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πλαστικό. Έτσι και το Kia, το οποίο είναι 100% φτιαγμένο από το υλικό ECONYL® .

 Ocin

Η Καναδικής προέλευσης εταιρία Ocin αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα για το πώς η μόδα και η οικολογική συνείδηση μπορούν να συνυπάρξουν. Έτσι, η Ocin επέλεξε να χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένα υλικά για τις κολεξιόν της.

Emma Burton Designs

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρητού “τα σκουπίδια κάποιου αποτελούν τον θησαυρό κάποιου άλλου” είναι και τα δημιουργήματα της Emma Burton. Στην περίπτωσή μας, το δαχτυλίδι Green Planet, είναι κατασκευασμένο από πλαστικά σκουπίδια σε παραλίες.

Jade Swim

Η εταιρία Jade Swim έχει βάση της το Los Angeles και αποτελεί ένα luxe brand ειδικευμένο στα μαγιό. Για τις συλλογές της χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια από τις ακτές της Ιταλίας.

Patagonia

Το brand Patagonia λάνσαρε αξεσουάρ, όπως το Airsbed Cap, φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένο NetPlus®. Το εν λόγω υλικό, όπως αποκαλύπτει άλλωστε και το όνομά του, κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο δίχτυ ψαρέματος.

Nurdle in the Rough

Η πρωτότυπη ιδέα της εταιρίας Nurdle in the Rough ήταν να δημιουργήσει κοσμήματα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό. Πέρα από το υλικό κατασκευής τους, η εταιρία προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη μόλυνση των ωκεανών δίνοντας σχήματα που να θυμίζουν τη θαλάσσια ζωή στα κομμάτια τους. Τα σκουλαρίκια Sea Fan, για παράδειγμα, μοιάζουν με κοράλλια.

Stella McCartney

Η Stella McCartney, γνωστή για τις φιλικές προς το περιβάλλον απόψεις της, δημιουργεί τις κολεξιόν της βασισμένες στο sustainability. Χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένα υλικά, όπως το ECONYL®, τόσο στα ρούχα όσο και στα αξεσουάρ του brand της.

featured image: Vogue Business