Ψαχουλεύοντας τα καλλυντικά και τα πάντα γεμάτα νεσεσέρ σου, σίγουρα κάποια στιγμή θα πέσεις πάνω σε κάποιο αντιηλιακό είτε σώματος είτε προσώπου από το περασμένο καλοκαίρι. Είναι σύνηθες φαινόμενο αφού μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ αυτά τα αντιηλιακά! Πώς όμως θα καταλάβεις ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και φέτος χωρίς να έχεις κάποιο δερματικό πρόβλημα;

Μπορω να χρησιμοποιησω το περσινο αντιηλιακο μου;

Έλεγξε την ημερομηνία λήξης

Ένας γενικός κανόνας λέει πως τα αντιηλιακά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους μετά από 3 χρόνια. Δεν έχει σημασία αν το έχεις ανοίξει ή όχι. Τσέκαρε την ημερομηνία λήξης που υπάρχει στο κάτω μέρος του αντιηλιακού για να ξέρεις αν βρίσκεσαι στο χρονικό πλαίσιο που ορίζει. Πάντως, τα περισσότερα αντιηλιακά περιέχουν συντηρητικά και με το πέρασμα των 3 χρόνων θα μπορείς να τα βάλεις πάνω σου όμως δεν θα σε προστατέψουν σωστά από τις ακτίνες του ήλιου.

Προσοχή στα ανοιχτά δοχεία

Αν χρησιμοποίησες μια φορά το περασμένο καλοκαίρι το SPF σου, τότε σίγουρα μπορείς να το ξαναχρησιμοποιήσεις και φέτος. Σκέψου όμως που το είχες έναν ολόκληρο χειμώνα αποθηκευμένο. Αν το είχες βάλει σε ζεστό μέρος, τότε όχι μην το χρησιμοποιήσεις. Η θερμότητα μπορεί να αλλοιώσει τα συστατικά του αντιηλιακού. Ρίξε και μια ματιά στην υφή και στο χρώμα του πριν το βάλεις πάνω σου. Αν είναι κιτρινωπό τότε σίγουρα πρέπει να το πετάξεις.

Διάβασε ακόμα:  5 λαθη που κανεις με το αντιηλιακο σου

                                    5 πραγματα που ισως να μην γνωριζεις για τα αντιηλιακα