Η λίστα είναι μεγάλη, τα δώρα πολλά. Ανάμεσα στα ταξίδια, τα καλλυντικά, τα ρούχα, βρες λίγο χρόνο και πάρε στην οικογένεια σου βιβλία. Είμαι εδώ να σε βοηθήσω να διαλέξεις! Η προσωπική σου book-advisor.

 tumblr_m6wz5p9h0c1rnefbzo1_500

Για το αγόρι σου:

Το Αριστερό Χέρι του Θεού, Paul Hoffman (Διόπτρα)

 eaf241825c31506b7e61d6fee7d013a9

Το ξέρω, το ξέρω, το αγόρι σου δεν διαβάζει βιβλία! Τρεις φίλοι μου είχαν την ίδια αντίδραση και  έπεσαν με τα μούτρα στο συγκεκριμένο βιβλίο. Έχει ότι θα βρεις σε μία καλή ταινία δράσης: kickass ήρωα, μάχες και υπέρτατους villains. Μην σε αποθαρρύνει ο τίτλος του, διαβάζεται πολύ γρήγορα και θα απολαύσει την κάθε του σελίδα.

Για την μαμά σου:

 

Μ’αγαπάει, Δεν μ’αγαπάει, Alice Munro (Μεταίχμιο)

 0004626_195

Ένα βιβλίο με 9 ανθρώπινες  ιστορίες από την βραβευμένη με Νόμπελ Alice Munro. Τα διηγήματα είναι ο χώρος που έχει διαπρέψει η Καναδή συγγραφέας. Μικρές, ενδιαφέρουσες ιστορίες για εννιά διαφορετικές γυναίκες που θα κάνουν την μαμά σου να ταυτιστεί, να γελάσει και να ξεχαστεί.

Για την μικρή αδερφή σου:

Το Λάθος Αστέρι, John Green (Λιβάνης)

 ToLathosAster

Ένα βιβλίο που έχει αφήσει ιστορία στο πέρασμα του. H ταινία The Fault In Our Stars έκανε ακόμη πιο γνωστό το βιβλίο του John Green, το οποίο αγαπήθηκε από κάθε ηλικία και σημάδεψε τον κάθε έναν από μας που το διάβασε. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι που ζήτησαν λίγο περισσότερο χρόνο από αυτόν που τους δόθηκε.

Για τον geeky αδερφό σου:

Οι Ομιχλογέννητοι, Brandon Sanderson (Φανταστικός Κόσμος)

 BKS.0668130

Θα σου πρότεινα τη σειρά Harry Potter, αλλά το θεωρώ αυτονόητο. Αντί γι’αυτό, σε παροτρείνω να δοκιμάσεις μία καινούρια σειρά φαντασίας που έχει στήσει το καλύτερο σύστημα μαγείας, έχει τους πιο εντυπωσιακούς ήρωες που έχω διαβάσει και έχει χτίσει έναν υπέρτατο μύθο. Το Mistborn είναι η καλύτερη επιλογή που θα κάνεις για τον αδερφό σου, μπορεί και να τον κερδίσεις τελικά.

Για τον μπαμπά σου:

 

Ανεμώλια, Ισίδωρος Ζουργός (Πατάκης)

 8111 AnemoliaRTBNJH

Ένα βιβλίο για την αντρική φιλία και την φυγή. Μέσα από τις περιπέτειες ενός ταξιδιού και το πικρό χιούμορ αναδύεται η δίνη στην οποία έχει πέσει η χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια. Εσύ μπορεί να μην το ανοίξεις ποτέ, παρά την εξαιρετική γραφή του Ζουργού, ο μπαμπάς σου όμως θα το εκτιμήσει αφάνταστα.

Για την κολλητή σου:

Όταν Σκοτώνουν Τα Κοτσύφια, Harper Lee (Εδόσεις Bell)

 otan_kostonoun_ta_kotsifia

Μια γλυκιά ιστορία, που διδάσκεται στα λύκεια της Αμερικής και έχει αγαπηθεί από όλο τον κόσμο. Γραμμένο από την οπτική ενός οχτάχρονου κοριτσιού ξετυλίγεται μία πανανθρώπινη ιστορία  ενάντια στον ρατσισμό. Ένα κλασσικό βιβλίο που θέλω να χαρίσω σε όλους τους φίλους μου, ώστε να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.