Κάποιες είναι μαμάδες. Άλλοι λατρεύουν τα ταξίδια. Υπάρχουν και αυτοί που απλά νοιάζονται για το σώμα τους και τη Μεσογειακή διατροφή. Αυτό όμως που ενώνει όλους αυτούς τους food bloggers είναι η αγάπη τους για τη μαγειρική και το Μαστέλο®. Mπαίνουν λοιπόν στις κουζίνες τους και μας δείχνουν πως αυτοί δημιουργούν με αυτό το υπέροχο τυρί.

Αυτοί είναι οι bloggers που μαγειρεύουν με Μαστέλο:

1. Ευγενία Τρούσα, “Let’s treat ourselves”

Η Ευγενία είναι μια food blogger που πλάθει μέσα από τις δραστηριότητές της στο διαδίκτυο τον δικό της γλυκό και με μια μικρή δόση αλατοπίπερου κόσμο. “Εκεί όπου τα υλικά και οι γεύσεις μπερδεύονται φλερτάροντας με το φακό, δημιουργώντας κάθε φορά μια διαφορετική και νόστιμη ιστορία!”, όπως λέει η ίδια. Προτείνει το Μαστέλο σε Μεσογειακά Μάφινς με καπνιστή γαλοπούλα και μας έχει κάνει να πεινάμε.

handmadelittletreats.gr

Τη συνταγή μπορείς να την βρεις εδώ.

2. Γωγώ Ξαγοράκη, “The Cook in you”

Εκτός από food blogger είναι μια σύζυγος και περήφανη μαμά που λατρεύει το καλοκαίρι, τη θάλασσα, τα σκυλιά και το καλό φαγητό. Ακολουθώντας τη στο μαγειρικό ταξίδι που μας καλεί μέσα από τις αναρτήσεις της θα ακούσουμε την πρότασή της για το αγελαδινό τυράκι Μαστέλο, μαριναρισμένο σε μια σαλάτα με ψητή κολοκύθα.

Για να μάθεις τα μυστικά αυτής της συνταγής ακολούθησε τον σύνδεσμο.

3. Στεφανία, “Tetis Flakes”

Αυτή η food blogger με καταγωγή από τη Φλώρινα φτιάχνει τα πάντα μόνη της, από ζυμαρικά και σάλτσες, μέχρι ψωμί και μαρμελάδες. Η καλή πρώτη ύλη που την αναζητά στον τόπο καταγωγής της και την αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο είναι το μυστικό συστατικό. Στο e-book της θα βρούμε μια λίστα από όλες τις σωστές αμαρτίες που πρέπει να δοκιμάσουμε. Έτσι “ωμά” και χωρίς καμία ντροπή μας ξεσηκώνει με σαγανάκι με γαρίδες και Μαστέλο.

shrimp
Tetis Flakes

Δες τη συνταγή εδώ.

4. Μαρία Τσιάκαλου,  Marysgramm

Η Μαίρη από την όμορφη Θεσσαλονίκη μας μαγεύει με συνταγές πάσης φύσεως. Τσέκαρε συνταγή μας λέει: και αυτή θα είναι πάντα εύκολη σωστή σε αναλογίες και πεντανόστιμη.

Επιλέγει να σερβίρει μπρουσκέτες με τυριά @mastelogr απάκι, ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης. Βάλε κόκκινο κρασί και απόλαυσε αυτό το μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γεύσης!

 
View this post on Instagram
 

Μπρουσκέτες με τυριά @mastelogr απάκι, ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης.. βάλε κόκκινο κρασί και απόλαυσε αυτό το μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γεύσης .! Και αν γιορτάζεις… Στην υγειά σου! : : : “Γιόρτασε όλες τις ημέρες του χρόνου, μην το κάνεις αποκλειστικά αύριο.. νιώσε, αγκάλιασε, εκτίμησε, γιόρτασε, ετοίμασε νόστιμο φαγητό και αγάπησε πρώτα από όλα τον εαυτό σου.. ” : : : : : : : : Υλικά που θα χρειαστείτε : • αγελαδινό τυρί Μαστέλο • κατσικίσιο τυρί Μαστέλο • πιπεριές κόκκινες γλυκές(ψημένες)• ντοματίνια ψημένα στο φούρνο για 4 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και σκόνη σκόρδου • γαλλική μπακέτα Εκτέλεση Κόψτε την γαλλική μπακέτα στην μέση και μετά στα τέσσερα έπειτα στο σχαροτήγανο μέχρι να πάρει χρώμα. Κόψτε σε φέτες το #απάκι και ψήστε το και αυτό στην γκριλιέρα. Τρίψτε στον τρίφτη κατσικίσιο τυρί Μαστέλο και ψιλοκόψτε ή βάλτε στο μπλέντερ 2 πιπεριές κόκκινες γλυκές. Ανακατέψτε αυτά τα 2 υλικά και βάλτε ελαιόλαδο, ρίγανη και σκόνη σκόρδου. Τα υλικά για την πρώτη μπρουσκέτα είναι έτοιμα. Για την δεύτερη, ψήστε στο σχαροτήγανο αγελαδινό τυρί Μαστέλο, απάκι , και αυτό ψημένο (για 2 λεπτά)και τέλος (ψημένα) ντοματίνια. #homemade #bruschetta #cheese #madebyme #foodporn #foodlover #snack #brunch #lunch #dinner #Valentine #Valentinesday #happyvalentinesday #cheeselover #mastelogr #chios #chiosisland #greekproducts #delicious ##handmade #wine #mood #greece #instacook #skg #blogger #food #marysgramm

A post shared by Maria Tsiakalou (@marysgramm) on

5. Η Χιώτισσα Δώρα και τα κατσαρολικά της (pan), “Pandoras Kitchen

Η Δώρα δημιούργησε το blog της για να έχει παντού και πάντα μαζί της αγαπημένες συνταγές, καθώς και να τις μοιράζεται εύκολα με φίλους. Φτιάχνει με Μαστέλο ένα μυρωδάτο μεσογειακό τυρόψωμο.

 

Την συνταγή για το λαχταριστό τυρόψωμο θα την βρεις εδώ.

6. Νίκη Πολίτη, “nikis_food”

Η Νίκη Πολίτη μας ξεναγεί στη ζωή της, στο σπίτι και στην κουζίνα της και υποστηρίζει: η ζωή είναι ωραία κάποτε κερδίζεις αλλά πιο συχνά μαθαίνεις. Μας φτιάχνει μια στραπατσάδα γρήγορη. Τη χαρακτηρίζει “πεντανόστιμη” κι εμείς την πιστεύουμε.

 
View this post on Instagram
 

Στραπατσάδα γρήγορη και πεντανόστιμη φαγητάρα . . . . . Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι μαζί με 2κ.γ πελτέ ντομάτας @kyknoscanning , και μια πιπεριά Φλωρίνης Τρίβουμε 3 ντομάτες φρέσκες και τις προσθέτουμε. Συνεχίζουμε με αλάτι ,πιπέρι πάπρικα ,ζάχαρη και ένα κύβο λαχανικών. Ένα ποτήρι κρασιού νερό και το αφήνουμε να σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί η ντομάτα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Μετά από περίπου ένα τέταρτο προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και το τυρί σε κομματάκια .@mastelogr Σκεπάζουμε και όταν ετοιμαστούν τα αυγά μας και λιώσει το τυράκι ρίχνουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Έτοιμο …καλή απόλαυση. . . . .#cookingnetwork #cook #myrecipe #myday #foodandwine #foodblogfeed #thekitchn #tastevoice #thecookfeed

A post shared by ℕ_ (@nikis_food) on

7. Μαρίνου Νικόλ, “marinou_nicol”

Η Νικόλ ξεκίνησε την περιπλάνησή της στην κουζίνα από μικρή ηλικία και τώρα πια έχει εξελιχθεί σε ένα ατελείωτο ταξίδι με σκοπό την εξερεύνηση της γεύσης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής στη Yoleni’s με τη σεφ Ντίνα Νικολάου και πλέον είναι αρχιμάγειρας με πιστοποίηση από την ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Επιλέγει το αγελαδινό τυρί Μαστέλο ως το ιδανικό twist σε ένα πιάτο με χοιρινό στη λαδόκολλα.

 
View this post on Instagram
 

Κάποιες συνταγές δεν είναι τόσο απλό να τις εντάξεις στην κατηγορία του πρώτου πιάτου ή του κυρίως μενού. Μια από αυτές είναι το️Χορινό στη λαδόκολλα με τυρί αγελαδινό @mastelogr μανιτάρια και πιπεριές️ που μπορεί να παίξει τον ρόλο του “μπαλαντέρ” στο γιορτινό τραπέζι! Πάμε να δούμε αυτή τη νόστιμη συνταγή: ️ Υλικά: 1 κιλό χοιρινός λαιμός σε κύβους, 300 γρ. τυρί αγελαδινό @mastelogr σε κύβους, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα , 200 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα, 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πιπεριά κίτρινη κομμένες στα τέσσερα, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 κουτ.σουπας μουστάρδα, 50 ml λευκό ξηρό κρασί, ελαιόλαδο, ρίγανη ξερή,θυμάρι ξερό, 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο, μαύρο πιπέρι, κύμινο σε σκόνη, πάπρικα γλυκιά και λίγη καπνιστή πάπρικα, λίγο κολιανδρο σε σκόνη, ρας ελ χανούντ σε σκόνη,λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο ️Εκτελεση: Σε ενα γυάλινο μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά και τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη να μαριναριστούν για μια ολόκληρη νύχτα. Την επόμενη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° βαθμούς. Κόβουμε μεγάλα κομμάτια λαδοκόλλας. Παίρνουμε δύο κομμάτια το ενα πάνω στο άλλο και μέσα εκεί ρίχνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα του χοιρινού που έχουμε μαρινάρει δένουμε με χορτάρινο σπάγκο πολύ καλά.Καλύπτουμε το πάτο του πουγκιού με αλουμινόχαρτο για να μη φύγουν τα υγρά κατά το ψήσιμο και τοποθετούμε στο ταψί. Γεμίζουμε το ταψί μας με πουγκάκια από το χοιρινό και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 1- 1/2 με 2 ώρες ανάλογα τον φούρνο. Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο λύνουμε τον σπάγκο και σερβίρουμε μέσα στη λαδόκολλα. Είναι απίστευτη η γεύση και το άρωμα αυτού του υπέροχου φαγητού. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με λευκό ή ροζέ κρασί. Εύχομαι να το δοκιμάσετε και να σας αρέσει. Καλή επιτυχία και καλό Σαββατοκύριακο!! #roastporkinwaxpaper#mushrooms #garlic#redpepper#yellowpepper #mastello #cheese#foodporn#taste #myrecipe #mykitchen#mylunch #foodlovers#eatgreek#sintages #autumnmood#athensfood#instafood #saveurmag #lifeandthymme #feedfeed #the cookfeed#tastyfood#food52 #cookingbynicolmarinou

A post shared by Μαρινου Νικολ (@marinou_nicol) on

8. Ο Μάνος Δημητρούλης, ο διατροφολόγος της καρδιάς μας, “manos_dimitroulis”

Με video συνταγές και συμβουλές, οι dietstories του γίνονται οι αγαπημένες μας.

Φυσικά μας εξηγεί γιατί αγαπάμε το @mastelogr :

“Το μαστέλο είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, σε φώσφορο, ψευδάργυρο και πρωτεΐνες, έχοντας χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου (αλατιού). Έχει φανταστική γεύση και υφή, καταναλώνεται ωμό αλλά λιώνει και υπέροχα στο ψήσιμο. Είναι πλούσιο σε φώσφορο και πρωτεΐνη έχοντας λίγες θερμίδες.” Μας φτιάχνει τραχανά με ντοματίνια και αφήνει το Μαστέλο να κλέψει την παράσταση.

mastelo-trahana
Dietstories

Η συνταγή είναι πιο εύκολη από ότι νομίζεις.

9. Αλεξία Σορτού, “tasty food safari”

Η Αθηναία Αλεξία Σορτού μαγειρεύει, φωτογραφίζει και μας δίνει το απόλυτο #foodinspo. Ετοίμασε μια υπερπαραγωγή για πρωινό: Οι πρωταγωνιστές εδώ είναι τα pancakes με bacon και σιρόπι σφενδάμου (Αν δεν έχεις δοκιμάσει αυτόν τον συνδυασμό, κάνε το και μας ευχαριστείς αργότερα) και το ψητό κατσικίσιο τυρί @mastelogr που όποιο φαγητό συνοδεύει το απογειώνει.

 
View this post on Instagram
 

Αυτή είναι η υπερπαραγωγή που ετοίμασα χθές για πρωϊνό και όλοι οικογενειακώς περίμενουμε πως κ πως το επόμενο σκ!!☺️Οι πρωταγωνιστές εδώ είναι τα pancakes με bacon και σιρόπι σφενδάμου(Ω ναι!! Αν δεν έχεις δοκιμάσει αυτόν τον συνδυασμό, κάντο αμέσως!!)και το ψητό κατσικίσιο τυρί @mastelogr που όποιο φαγητό συνοδεύει το απογειώνει! Τη συνταγή για τα pancakes θα τη βρείς σε προηγούμενο πόστ, τις φέτες bacon και το τυρί @mastelogr τα έψησα στο grill μέχρι να πάρουν χρώμα! #food #foodie #foodiesofinstagram #foodporn #instacooking #yummy #delicious #recipe #foodstagram #instacookingtime #foodislife #homemade #instafood #foodlover #foodphotography #foodblogger #recipeoftheday #inmykitchen #howto #yummyyummy #lovecooking #cheese #brunch #pancakes#eggs #mastelo

A post shared by Alexia G. (@tastyfoodsafari) on

10. Μάκος, The Hungry Bites

Ο Μάκος είναι παθιασμένος τόσο με το να μαγειρεύει όσο και με το να τρώει.Δημιουργώντας λοιπόν συνταγές που βασίζονται στις αρχές της Μεσογειακής διατροφής συνδυάζει το Μαστέλο σε μια… ελληνική εκδοχή των Μεξικάνικων tacos, ενώ εμείς γλείφουμε τα δάχτυλά μας.

The Hungry Bites
The Hungry Bites

Αν θες να μάθεις την συνταγή, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τον σύνδεσμο.

Εσύ ακόμα να βάλεις το Μαστέλο στη διατροφή σου; Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις που μπορείς να το βρεις.

featured image: Pinterest | The Hungry Bites