Η Diana Vreeland, ο θρυλική εκδότρια και αυστηρή κριτής του στυλ έλεγε: « Πιστεύω ότι η περίσκεψη, η επίγνωση και οι καλοί τρόποι είναι τα πάντα». Πριν λίγες μέρες συζητούσα ακριβώς αυτό. Μπορείς να πηγαίνεις σε ένα χώρο, φορώντας αυτό που σε βολεύει και νιώθεις άνετα, αγνοώντας τους κανόνες; Είναι σαν να μπαίνεις σε έναν χώρο μιλώντας αργκό αλλά εσύ θεωρείς ότι οι υπόλοιποι πρέπει να καταλάβουν ότι τους λες καλημέρα. Δεν λειτουργεί πολύ καλά αυτό πρώτα για σένα και μετά για τους άλλους. Πόσο μάλλον σε ένα Black Tie event.

Σίγουρα δεν θέλεις να βρεθείς σαν το « μαύρο πρόβατο» σε ένα event με το λάθος outfit. Είναι εντυπωσιακό το πώς μια άστοχη αφηγηματικά εμφάνιση μπορεί να γίνει η απόλυτη διαρροή αυτοπεποίθησης και δύναμης.

Τι σημαίνει πραγματικά ο κώδικας ντυσίματος Black Tie;

Στην αντρική γκαρνταρόμπα σημαίνει μαύρη γραβάτα φορεμένη με μαύρο σμόκιν κοστούμι. Λιγότερο τυπική από το white tie, που φοριέται σε δείπνα και επίσημα πάρτι. Σε ένα γυναικείο outfit, το μάξι μέχρι το πάτωμα θεωρείται ιδανικό. Παρόλα αυτά, μπορείς να βάλεις κοκτέιλ φόρεμα υπό προϋποθέσεις. Όλα εξαρτώνται από ποιο κοκτέιλ φόρεμα. Ένα δραματικό στο στυλ Alexander McQueen μπορεί να σταθεί εξαιρετικά δίπλα σε ένα σμόκιν.

Αλλά πώς μπορώ να προβλέψω πόσο επίσημο θα είναι ένα γεγονός;

Θα υπάρχουν ενδείξεις. Αρχικά, εξετάστε το μέσο της πρόσκλησης. Αν ήρθε σε φάκελο με καλλιγραφικά γράμματα, τα πράγματα είναι σοβαρά. Εάν πάλι η πρόσκληση ήρθε ψηφιακά, μέσω του Facebook ή του WhatsApp, μπορείς να χαλαρώσεις λίγο. Η εξαίρεση αποτελεί το email, αλλά μόνο και μόνο επειδή η πρόσκληση ήρθε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι μια υπόθεση για maxi φόρεμα. Ο τρόπος και ο τόνος που είναι γραμμένη η πρόσκληση δηλώνουν αν είναι ” πιο χαλαρή η πρόσκληση” ή σημαίνει ότι “Dress code: Glamour”.

Tι είναι το Black Tie Dress Code και πώς θα το ακολουθήσεις;
vogue.in

Πώς μπορώ να αποφύγω να φτιάξω ένα άκυρο σύνολο;

Κράτησε τη λίστα των προσκεκλημένων. Αυτό θα σου δώσει αρκετή πληροφορία για την προσωπική τους ερμηνεία του κώδικα ενδυμασίας, καθώς και εύχρηστες πληροφορίες εάν σκέφτεσαι να επαναλάβεις ένα ρούχο φαβορί που έχεις ξαναφορέσει. Πάνω απ ‘όλα, δεν θέλεις να εμφανιστείς φορώντας το ίδιο φόρεμα με κάποια άλλη. Για να αποφύγεις το χειρότερο, δημιούργησε αμέσως μια καθαρή branding ταυτότητα πάνω στο ρούχο. Με αυτόν τον τρόπο θα δείχνει πάντα πολύ διαφορετικό.

Ποια παπούτσια πρέπει να φορέσω;

Αξιολόγησε την τοποθεσία. Χαλίκι, πλακόστρωτο, γκαζόν, παρκέ; Εκτίμησε τις διαδρομές που μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κατά τη διάρκεια της βραδιάς και προετοιμάσου ανάλογα, αν απλά πρέπει να φορέσεις τις Laboutin γόβες ή τα καινούργια βελούδινα πέδιλα. Σε αυτό το σημείο θυμήσου: Ποτέ, μα ποτέ μην βγάζεις τα παπούτσια σου στο dancefloor. Θέλεις να αποφύγεις καταστάσεις που μπορεί να σε εκθέσουν σε ένα τέτοιο event.

Μπορώ να φορέσω μαύρο;

Απολύτως. Υπάρχει λόγος για τον οποίο όλοι οι άλλοι το φοράνε. Απλά φρόντισε τα αξεσουάρ σου να είναι όσο πιο ξεχωριστά και βραδινά γίνεται. Ο οικοδεσπότης σου θα εκτιμήσει την προσπάθεια που έχεις κάνει. Και αν όλα τα άλλα αποτύχουν, αγόρασε ρετρό, εντυπωσιακές καρφίτσες και φόρεσέ τες στο λαιμό πολλές μαζί. Μάζεψε τα μαλλιά σου σε έναν ρετρό κότσο και πες σε όλους ότι είναι κειμήλια της γιαγιάς σου. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τη vintage αισθητική για να δημιουργήσεις συζήτηση γύρω από το όνομά σου και από τη στιλάτη εμφάνισή σου.

featured image: Models.com