Η Black Friday πλησιάζει. Έχεις κάνει την απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μην καταλήξεις χωρίς χρήματα και σακούλες γεμάτες με πράγματα που αγόρασες απλά επειδή είχαν μεγάλη έκπτωση;

Τα tips που ακολουθούν είναι για να σου γλυτώσουν χρήματα, χρόνο και ταλαιπωρία στη Black Friday:

Ξεκίνησε να προετοιμάζεσαι από τις προηγούμενες ημέρες

Επειδή όπως καταλαβαίνεις δεν είσαι η μόνη που χαίρεται να ψωνίζει, θα πρέπει να οργανωθείς. Πήγαινε μια βόλτα στα μαγαζιά και τσέκαρε τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Έτσι δεν θα καταλήξεις την Παρασκευή να αγοράζεις ότι βρεις απλά επειδή σου φαίνεται ωραίο και έχει μεγάλη έκπτωση. Μπες στα online shops, αποθήκευσε ό,τι σου αρέσει και δες μήπως οι εκπτώσεις ξεκινούν το βράδυ της Πέμπτης.

Κάνε εγγραφή στην e-mail list των αγαπημένων σου καταστημάτων

Για να ξέρεις εγκαίρως τι εκπτώσεις ή προσφορές θα κάνουν, σε ποια προϊόντα, αλλά και πότε θα ξεκινήσουν.

Ψάξε για εκπτωτικούς κωδικούς για τη Black Friday

Κάνε μια έρευνα στο διαδίκτυο προκειμένου να ανακαλύψεις διαθέσιμους εκπτωτικούς κωδικούς που θα σου παρέχουν και εκπτώσεις για αγορές πάνω από ένα ποσό ή δωρεάν μεταφορικά.

Πήγαινε για ψώνια με τουλάχιστον μια φίλη σου

Ειδικά αν είναι ειλικρινής και έχει υπομονή, θα είστε η ιδανική παρέα η μια για την άλλη. Θα σου πει αν κάτι σου πηγαίνει πραγματικά ή όχι. Θα σε αποθαρρύνει από το να κάνεις μια παρορμητική αγορά. Θα καθίσεις εσύ στο ταμείο για να πιάσεις σειρά, όσο εκείνη τσεκάρει για μια τελευταία φορά το μαγαζί. Θα κρατάς τις σακούλες και τον καφέ της όσο εκείνη δοκιμάζει.

Πάρε μαζί σου μια μεγάλη τσάντα πολλαπλών χρήσεων

Μπορεί να μη σου φαίνεται και τόσο καλή ιδέα, αλλά έχεις βγει για ψώνια. Κάτι θα πάρεις από το ένα μαγαζί, κάτι από το άλλο, σακούλες μικρές ή μεγάλες, σακουλάκια, είναι και η κούραση μαζί. Πολύ πιθανό κάτι να σου ξεφύγει και να το ξεχάσεις. Ενώ αν τα έχεις όλα μαζί σε μια τσάντα, συγκεντρωμένα, θα είναι είσαι πιο ασφαλής. Μήπως άρχισες να αναθεωρείς;

Φτιάξε το πλάνο για το πού θα πας και ξεκίνησε νωρίς

Φρόντισε να είσαι στα μαγαζιά την ώρα που θα ανοίξουν ή και λίγο πριν. Μην μπαίνεις σε όλα, γιατί έτσι θα χάσεις χρόνο και μπορεί να μην προλάβεις και αυτό που έψαχνες εξαρχής. Πήγαινε πρώτα στο κατάστημα που έχει αυτό που θέλεις να αγοράσεις πιο πολύ. Αν δεν θέλεις κάτι συγκεκριμένο, κάνε ένα πλάνο με τα καταστήματα στα οποία σου αρέσει να ψωνίζεις όλο τον χρόνο. Επισκέψου τα με τη σειρά, εφόσον έχουν εκπτώσεις. Εκεί σίγουρα κάτι θα βρεις.

Δες ακόμα: Ένα ψυχολογικό trick για να μην ξοδέψεις υπερβολικά χρήματα αυτά τα Χριστούγεννα


featured image: StyleCaster