Μπισκότα μισοφέγγαρο ή μπισκότα “μισό-μισό”. Όπως και να τα πεις, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Αφράτα μπισκότα με γεύση κολοκύθας, αλλά και μπαχαρικών, και γλάσο από λευκή και μαύρη σοκολάτα.

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για να νικήσει τη μελαγχολία του χειμώνα;

Τι θα χρειαστείς (για περίπου 12 μπισκότα):

  • 2 φλιτζάνια (240 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι (118 ml) λάδι
  • 1 φλιτζάνι (227 γραμμάρια) πουρέ κολοκύθας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο βανίλιας:

  • 1 ½ φλιτζάνι (170 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγη σαντιγί

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 70 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο
  • λίγη σαντιγί

Πώς θα τα φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο 200 βαθμούς. Στρώσε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.

Φτιάξε τα μπισκότα: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπα μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη, περίπου για 1 λεπτό. Χτύπα το λάδι, τον πουρέ κολοκύθας και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα. Πρόσθεσε όλα τα ξηρά συστατικά στα υγρά, ανακατεύοντας μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι αλευριού.

Άπλωσε το μείγμα σε μεγάλες κουταλιές πάνω στο χαρτί ψησίματος σε απόσταση τουλάχιστον 2 εκατοστών μεταξύ τους. Πάτησέ τα λίγο για να είναι πιο επίπεδα.

Ψήσε τα μπισκότα μέχρι να πάρουν χρώμα, 13 με 15 λεπτά. Βγάλε τα από τον φούρνο και άφησέ τα για 10 λεπτά να κρυώσουν.

Φτιάξε το γλάσο βανίλιας: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτύπα μαζί τη ζάχαρη άχνη, το αραβοσιτέλαιο, τη βανίλια και λίγη από τη σαντιγί. Πρόσθεσε όση σαντιγί χρειάζεται για να γίνω το γλάσο πηχτό.

Φτιάξε το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το λιωμένο βούτυρο, το αραβοσιτέλαιο και λίγη από τη σαντιγί. Πρόσθεσε όση σαντιγί χρειάζεται για να γίνω το γλάσο πηχτό.

Για να γλασάρεις τα μπισκότα, χρησιμοποίησε μια σπάτουλα ή το μαχαίρι βουτύρου για να απλώσεις το γλάσο βανίλιας στο μισό από κάθε μπισκότο. Επανάλαβε με το γλάσο σοκολάτας. Άφησε το γλάσο να δέσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα πριν τα σερβίρεις.

Τα μπισκότα διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, τυλιγμένα ή σε αεροστεγές δοχείο, για περίπου 3 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με μόνο 3 υλικά