Αυτά τα μπισκότα μπορείς να τα διατηρήσεις αεροστεγώς σε ένα βάζο για παραπάνω από μία εβδομάδα. Αν αγαπάς τη γεύση του καφέ μπορείς να πειραματιστείς να προσθέσεις λίγο παραπάνω.

Τι θα χρειαστείς:

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κούπα ζάχαρη

1/2 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι βανίλια

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κουταλάκι espresso σε σκόνη

200γρ μαύρη σοκολάτα

Πώς θα το φτιάξεις:

Χτύπησε με ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Πρόσθεσε το αλάτι και τη βανίλια και μετά το αλεύρι και τον καφέ και χτύπησε για ένα λεπτό ακόμα. Τύλιξε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και βάλε τη στο ψυγείο για μία ώρα. Προθέρμανε τον φούρνο τους 200 βαθμούς και βάλε σε δύο ταψάκια αντικολλητικό χαρτί. Κόψε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και άνοιξε με έναν πλάστη ξεχωριστά κάθε κομμάτι σε πάχος 2-3 εκατοστά. Με ένα φλυτζάνι ή ειδικά κου πατ κόψε τη ζύμη σε μπισκότα και βάλε τα στα ταψάκια.

Ψήσε τα μπισκότα για 12-14 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες τους και μόλις είναι έτοιμα βγάλε τα από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.

Στο μεταξύ λιώσε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων και περίχυσε τα μπισκότα. Μόλις κρυώσει η σοκολάτα μπορείς να τα δοκιμάσεις και να τα αποθηκεύσεις σε ένα βάζο. Φρόντισε μόνο να έχουν κρυώσει καλά.

featured photo: www.italianfoodforever.com