Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να έχει κάλλιστα τον τίτλο “Bird Box: Αυτή η μάστιγα”. Γιατί περί μάστιγας πρόκειται όταν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έτρεξαν να κάνουν συνδρομή στο Netflix ξαφνικά για να δουν την ταινία. Kι όταν το 1/3 των ήδη συνδρομητών την παρακολούθησε. Δεν μπορούσα μέχρι τώρα να καταλάβω αυτή τη φρενίτιδα που αντίκριζα σε όλα τα media. Άσε που μέχρι να δω την ταινία, ήξερα απέξω κι ανακατωτά όλα τα spoilers και εν τέλει την πλοκή. Και επιβεβαιώθηκα στα πάντα.

ΝΑΙ, το Bird Box είναι πρωτότυπο.

Προφανώς και είναι, θα μου πεις, για αυτό το είδαν και οι πέτρες. Βασικά, κυριολεκτικά το είδαν και οι πέτρες, αλλά ας το αναλύσουμε αργότερα αυτό. Όταν όλες οι καταστροφές του κόσμου μοιάζουν ίδιες – βλέπε ζόμπι και αποκάλυψη- ε εδώ κάτι γίνεται. Ναι μεν, έχουμε αυτές τις οντότητες/τέρατα που προκαλούν μια κρίση στο άτομο. Από κει και πέρα όμως ο καθένας παίρνει τη ζωή του μόνος του. Ξαφνικά, το μέλλον μιας ανθρωπότητας αφήνεται στην “βούληση” του καθενός και στα χέρια του καθενός. Περίεργο, ε;

ΝΑΙ, η Sandra Bullock έγινε σύμβολο για όλες τις μανούλες εκεί έξω.

Όταν το Hollywood μας παρουσιάζει τη μητρότητα σαν την πιο γλυκανάλατη, ευτυχισμένη και ξέγνοιαστη διαδικασία στον κόσμο, το Netflix βαριέται. Κι όχι απλά βαριέται, αλλά αντιστέκεται. Γιατί η μητρότητα τελικά μοιάζει πολύ περισσότερο με περιπέτεια. Όπως είπε και η Sandra Bullock: “Κάθε μητέρα θα δει αυτήν την ταινία και θα πει: Αυτό το ποτάμι είναι η πορεία μου ως μαμά“. Και δεν έχει άδικο. Αλλά λογικά αυτό το χρωστάμε στην σκηνοθέτιδα της ταινίας, Susanne Bier. Πήρε τα ηνία από τη- μέχρι τώρα- αντρική ματιά επί του θέματος, κι είπε την αλήθεια, απλά λίγο πιο σουρεαλιστικά.

https://gph.is/2C7OITw

ΝΑΙ, το Bird Box αποδείχθηκε επικίνδυνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος σκέφτηκε το Bird Box Challenge. Και κάπως έτσι το θρίλερ άρχισε να συμβαίνει στην πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν άκουσες, αλλά μερικοί δένουν τα μάτια τους με ένα μαντήλι, μπαίνουν στο αυτοκίνητο κι όποιον πάρει ο χάρος – κυριολεκτικά! Και τροχαία είδαμε, και φάρσες και tattoo artists με κλειστά μάτια. Και το Netflix είδαμε φυσικά να εκλιπαρεί να σταματήσει αυτό το challenge. Ποιος να το πίστευε;

ΝΑΙ, ο Καναδάς εναντιώθηκε στο Bird Box και στο Netflix.

Μέσα σε όλον αυτό τον σάλο που δημιουργήθηκε, η Καναδική κυβέρνηση βρήκε άλλον έναν λόγο για να κατηγορηθεί η ταινία. Σε κάποιες σκηνές της χρησιμοποιήθηκαν πλάνα από το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Κεμπέκ, όπου έχασαν τη ζωή τους 47 άνθρωποι. Κι ως γνωστόν, η χρήση πλάνων μια τραγωδίας για την παραγωγή θεάματος και διασκέδασης δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο και αποδεκτό. Παρόλα αυτά το Netflix αρνήθηκε να αποσύρει οποιοδήποτε πλάνο από την ταινία.

Απ’ ό,τι φαίνεται, το Bird Box είναι ήδη η νέα ταινία που αγαπάμε να μισούμε.


Featured Image: variety.com