Τα cocktails είναι προσωπική υπόθεση, αλλά κάποιες συνταγές έχουν γίνει πια αγαπημένες, κλασικές και διαχρονικές.

Για να καταλήξει στα πιο δημοφιλή cocktails του 2019, το Drinks International ρώτησε τους πιο επιτυχημένους bartenders παγκοσμίως ποια ακριβώς θεωρούν best selling. Δηλαδή ποια έφτιαξαν περισσότερο.

Σύμφωνα με 127 bartenders σε 38 χώρες, αυτά είναι τα 10 best-selling cocktails, όπως τα κατέγραψε το Business Insider. Η φετινή λίστα μοιάζει αρκετά με την περσινή, αποδεικνύοντας ότι κάποια θα είναι πάντα in style. No matter what.

1. Old Fashioned

Το κλασικό ποτό από ουίσκι, bitters και ζάχαρη είναι πρώτο στη λίστα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Παρόλο που μερικές φορές φτιάχνεται και με brandy, η κλασική εκδοχή είναι η πιο δημοφιλής στον κόσμο.

2. Negroni

Δεύτερο σε θέση, το negroni, με το τζιν, vermouth rosso και το Campari, έχει αποδείξει την αξία του τα τελευταία πέντε χρόνια.

3. Whiskey Sour

Επίσης κλασικό ποτό. Τo Whiskey Sour με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και -κάποιες φορές- το αυγό είναι τρίτο στη φετινή λίστα με τα πιο δημοφιλή ποτά. Επίσης να πούμε ότι βλέπουμε τα cocktails με βάση το ουίσκι να αποτελούν σταθερές αξίες.

4. Daiquiri

Παρόλο που φαίνεται ιδανικό μόνο για την παραλία, το daiquiri παραμένει ένα κλασικό cocktail παγκοσμίως. Όντας τέταρτο στη λίστα φέτος.

5. Manhattan

Το κλασικό Manhattan προτάθηκε από το 40% των bartenders που ερωτήθηκαν.

6. Dry Martini

Είτε είναι εξαιτίας της επιρροής του James Bond είτε όχι, το κλασικό dry martini αποτελεί διαχρονικά αγαπημένο ποτό. Βέβαια, η δημοτικότητά του έπεσε σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

7. Espresso Martini

Για να πούμε την αλήθεια το σχετικά καινούργιο αυτό cocktail με βάση τη βότκα ανέβηκε δύο θέσεις αυτή τη χρονιά. 

8. Margarita

Ναι, αξίζει μια θέση στην τεκίλα ανάμεσα στα best-selling cocktails. Και είναι απόλυτα λογικό αφού το λικέρ πορτοκαλιού και ο χυμός λάιμ την κάνουν κάτι παραπάνω από απολαυστική.

9. Aperol Spritz

Πρώτη φορά εμφανίζεται το Aperol Spritz στο top 10 αυτής της λίστας. Παρόλο που είναι κλασικό, τώρα αρχίζει να γίνεται δημοφιλές, μετά την πρώτη του εμφάνιση το 1950s.

10. Moscow Mule

To Moscow mule είναι για εκείνους που αγαπούν τη γεύση του ginger. Από ό,τι φαίνεται είναι πολλοί, μιας και το cocktail βρίσκεται στη δέκατη θέση της λίστας.

Βέβαια, το mix βότκας, ginger beer και χυμού λάιμ έχει πέσει κατά δύο θέσις σε σχέση με τα περσινά αποτελέσματα.

Ολόκληρη τη λίστα με τα 50 best selling cocktails για to 2019 εμφανίστηκε στο January issue του Drinks International.

>> Ακολούθησε μας στο Instagram <<


featured image: Unsplash/Adam Jaime