Αν υπάρχει κάποιος που έχει κάνει την αποκάλυψη να μοιάζει τόσο τρυφερή όσο και καταστροφική, είναι η Bella Ramsey στο The Last Of Us.

Η 19χρονη πρωταγωνίστρια, που γνωρίσαμε από τον ρόλο της στο Game Of Thrones, συγκεντρώνει πρωτοσέλιδα και θετικά σχόλια αναφέροντάς τη συχνά ως «ισχυρή νεαρή γυναίκα» χάρη στις πολύπλοκες και λεπτές ερμηνείες της. Ωστόσο, για την Bella, αυτή η ταμπέλα δεν είναι αποδεκτή.

Ως μη δυαδικό άτομο – η Bella αποκάλυψε ότι προσδιορίζεται ως μη δυαδική και χρησιμοποιεί όλες τις αντωνυμίες, σε μια συνέντευξη στους New York Times τον Ιανουάριο – η σταρ έχει δηλώσει ξανά πως το να χαρακτηρίζεται ως “γυναίκα” ή “κυρία” είναι απίστευτα ενοχλητικό.

Μιλώντας στο GQ, η ηθοποιός μοιράστηκε ότι, παρά το γεγονός ότι δεν προτιμά συγκεκριμένες αντωνυμίες, δεν εγκρίνει και την εσφαλμένη αναγνώριση ως γυναίκα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη British GQ (@britishgq)

«Αυτό είναι που με ενοχλεί περισσότερο από τις αντωνυμίες: να με αποκαλούν «νεαρή γυναίκα» ή «ισχυρή νεαρή γυναίκα», «νεαρή κυρία», αλλά δεν είμαι [αυτό]», είπε στο δημοσίευμα. “Στο Catherine called Birdy, φορούσα φορέματα. Στο Young Elizabeth, ήμουν με κορσέ. Και ένιωθα εξαιρετικά δυνατή μέσα σε αυτά”, πρόσθεσε. “Το να παίζω αυτούς τους πιο θηλυκούς χαρακτήρες είναι μια ευκαιρία να είμαι κάτι τόσο αντίθετο με τον εαυτό μου και είναι πραγματικά διασκεδαστικό”

Το The Last Of Us του HBO έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές από το πρώτο επεισόδιο, αλλά έκλεψε για πάντα την καρδιά μας όταν σχημάτισε μια τρυφερή, όμορφη ιστορία αγάπης μεταξύ του Bill (Nick Offerman) και του επιζώντος Frank (Murray Bartlett) στο τρίτο επεισόδιο. Spoiler #irony: το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν εξαφανίζεται σε μια πανδημία.

Aυτή η αφήγηση ενθάρρυνε την Bella να ανοιχτεί στο υπόλοιπο cast για όσα την απασχολούν με το φύλο της. Στην ίδια συνέντευξη, η Bella αποκάλυψε ότι ο Pedro Pascal, ο συμπρωταγωνιστής της, τη έφερε σε επαφή με την αδερφή του που είναι τρανς, οδηγώντας σε αυτό που περιέγραψε η Bella ως μια «σούπερ υποστηρικτική» ατμόσφαιρα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella Ramsey 🐏 (@bellaramsey)

Η Bella είπε επίσης ότι η ικανότητά της να δένει το στήθος της στα γυρίσματα βοήθησε στο σετ. Μίλησε επίσης την εμπειρία του διαρκούς δεσίματος ως κάτι που «μάλλον δεν είναι υγιές», αλλά τους βοήθησε να ενσαρκώσουν τον χαρακτήρα. Η ταυτότητα είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο στα παιχνίδια The Last Of Us, κυρίως στο Μέρος II. Σε αυτό το δεύτερο κεφάλαιο, η Ellie είναι μεγαλύτερ@, πιο γκριζαρισμέν@ και σε σχέση με μια γυναίκα, την Dina – κάτι που η Ramsey ελπίζει ότι θα εξερευνήσει περισσότερο και πιο ουσιαστικά στη δεύτερη σεζόν της σειράς που ανακοινώθηκε πρόσφατα. «Υπάρχουν μερικά κομμάτια με την Ellie μόνη της,  αλλά μου αρέσει το γεγονός ότι έχει επίσης [την Dina] τώρα», λέει. «H πρώτη σεζόν ήταν πραγματικά η καλύτερη χρονιά της ζωής μου», λέει. «Καθώς βγαίνουν τα επεισόδια, φέρνουν πίσω τόσο καλές αναμνήσεις. Είμαι αμήχαν@, φυσικά. [Αλλά] Είμαι τόσο ενθουσιασμέν@ που έχω την ευκαιρία να το κάνω ξανά.» Αν και το The Last of Us: Part II θεωρείται, όπως και ο προκάτοχός του, ένα από τα μεγαλύτερα βιντεοπαιχνίδια που έγιναν ποτέ, η κυκλοφορία του αμαυρώθηκε από αντιδράσεις. Ήταν η μειοψηφία, αλλά και πάλι, μπορούσε κανείς να καταλάβει την όποια ανησυχία που προέκυπτε. Η Bella, ωστόσο, είναι ασυγκίνητ@. «Δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό», λέει. «Ξέρω ότι οι άνθρωποι θα σκεφτούν αυτό που θέλουν να σκεφτούν. Αλλά θα πρέπει να το συνηθίσουν. Αν δεν θέλετε να παρακολουθήσετε την εκπομπή επειδή έχει γκέι ιστορίες, επειδή έχει έναν τρανς χαρακτήρα, αυτό είναι και χάνετε».