Αν ανήκεις σε αυτούς που έχουν προφίλ σε εφαρμογές γνωριμιών, σίγουρα έχεις έρθει αντιμέτωπ@ με την πίεση που συνοδεύει τη δημιουργία ενός τέτοιου προφίλ, ώστε να φαίνεται ενδιαφέρον και προσιτό.

Από τις φωτογραφίες μέχρι τις σύντομες απαντήσεις, τα προφίλ των εφαρμογών γνωριμιών είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι χρήστες να παρουσιάσουν την προσωπικότητα και τη μοναδικότητά τους. Με περιορισμένο αριθμό χαρακτήρων και την ήδη αφύσικη αίσθηση του να περιγράφεις όλα όσα έχεις να προσφέρεις με την ελπίδα ότι κάποι@ θα σε βρει ενδιαφέρον και ελκυστικό άνθρωπο, η απόφαση για το ποιες φωτογραφίες θα χρησιμοποιήσεις και τι θα πεις γίνεται ουσιαστικά “επιστήμη”.

Με όλα αυτά κατά νου, είναι πάντα ξεκάθαρο ποιος αφιέρωσε χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργήσει ένα προφίλ που να αξίζει το swipe-right και ποιος έχασε πραγματικά το στόχο.

Μια γρήγορη σάρωση σε ένα προφίλ συχνά αποκαλύπτει στοιχεία, καλά ή άσχημα: green flags σημαίνουν να το κυνηγήσεις, red flags σημαίνουν να τρέξεις μακριά, yellow flags σημαίνουν να προχωρήσεις με προσοχή, και τώρα, υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις: τα beige flags.

Τι είναι τα beige flags;

Οι πρωτάκουστες μπεζ σημαίες λοιπόν, αποτελούν ένδειξη ότι κάποιος δεν κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για το προφίλ του, είναι απίστευτα βαρετός ή και τα δύο. Η κλίση σε γενικά χόμπι και ενδιαφέροντα, για παράδειγμα, όπως “πηγαίνω στο γυμναστήριο” ή “λατρεύω τα ζώα”, δεν προσφέρει καμία ιδιαίτερη πληροφορία για ένα άτομο και με τη σειρά του, καθιστά το προφίλ του βαρετό.

Βασικά, όταν οι χρήστες συναντούν προφίλ που στερούνται προσωπικότητας και μοναδικότητας, είναι ασφαλές να υποθέσουν ότι αν επρόκειτο να βγουν ραντεβού με αυτό το άτομο, αυτό δεν θα πήγαινε πουθενά και θα ήταν αδιάφορο.

Φυσικά, υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις σε αυτούς τους κανόνες, αφού ο καθένας αναζητά διαφορετικά πράγματα σε έναν σύντροφο, αλλά όπως ακριβώς τα red flags είναι κάτι που πρέπει να προσέχεις, έτσι ακριβώς είναι και τα beige flags.

Αν όλες οι φωτογραφίες τους είναι selfies

Αυτό συχνά υποδείκνυει ότι κάποιος δεν έχει χόμπι ή δραστηριότητες. Θα μπορούσε να αποτελεί και red flag, αλλά επιφανειακά, αυτό υποδηλώνει κυρίως έναν βαρετό τρόπο ζωής.

Αν τα χόμπι τους είναι εξαιρετικά γενικά

Το να πίνεις καφέ, να βγαίνεις έξω για φαγητό, να κοιμάσαι, να βλέπεις ταινίες και σειρές και να χαϊδεύεις ζώα δεν είναι χόμπι. Είναι απλά πράγματα που όλοι κάνουν σε καθημερινή βάση, οπότε δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των χόμπι.

Αν κάνουν οποιαδήποτε αναφορά σε μια συνηθισμένη κωμική σειρά

Αν κάποιος ψάχνει την Παμ για τον Τζιμ του, τον Μπεν για τη Λέσλι του, τη Μόνικα για τον Τσάντλερ του κ.ο.κ., απλά ξέρεις ότι ο ρομαντισμός του και η φαντασία του δεν φτάνει παραπέρα. Αντίστοιχα, αν αναφέρει βασικές κωμωδίες ή λέει κάτι σαν “Στον ελεύθερο χρόνο μου, βλέπω το The Office”, ίσως το γούστο τους στις τηλεοπτικές σειρές είναι ξεπερασμένο.

Αν ψάχνουν για “κάποιον για περιπέτειες”

Τι σημαίνει αυτό; Μιλάμε για εκδρομές, πεζοπορίες και escape rooms ή μιλάμε για να δοκιμάσουμε μια διαφορετική καφετέρια σε μια γειτονική πόλη; Ο ορισμός του καθενός για την “περιπέτεια” είναι τόσο διαφορετικός, αλλά είναι μια τόσο γενική δήλωση που συνήθως δεν έχει νόημα να εμβαθύνουμε σ’ αυτήν.

Αυτοπροσδιορίζονται ως “foodies”

Ας μη γελιόμαστε, όλοι λατρεύουμε το φαγητό και όλοι τρελαινόμαστε να πηγαίνουμε σε νέα στέκια για φαγητό. Αν δεν είναι κάποιος κριτικός εστιατορίων ή σεφ, τότε αυτός ο τίτλος δεν ανήκει στο προφίλ του.

Κλείνοντας, σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει το χρόνο του, ειδικά αν θέλει σοβαρά να βρει έναν σύντροφο, οπότε αν συναντήσεις ένα προφίλ που δεν έχει ενδιαφέρον, καλό είναι να προχωρήσεις παρακάτω. Επίσης, αν μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου συνειδητοποιήσεις ότι έχεις beige flags στο δικό σου προφίλ, ήρθε η ώρα να γίνεις πιο συγκεκριμέν@!

Το νόημα μιας εφαρμογής γνωριμιών είναι να γνωρίσεις ανθρώπους, να τους συναντήσεις και να διαπιστώσεις αν θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν καλό σύντροφο, και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να είσαι ο εαυτός σου. Γι’ αυτό αγκάλιασε τα ενδιαφέροντά σου, ακόμα κι αν είναι εξειδικευμένα, και μη φοβάσαι να τα βγάλεις προς τα έξω.