Η beauty ρουτίνα για τις περισσότερες από εμάς λειτουργεί κι ως μια μικρή ιεροτελεστία, η οποία μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας φτιάχνει τη διάθεση. Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σου μια απλή, δεκάλεπτη beauty ρουτίνα για να είσαι υπέροχη σε όλες τις βίντεο – κλήσεις ή ακόμα και για μια βραδινή διαδικτυακή «έξοδο» με τους φίλους σου.

Ξεκίνα με την skincare ρουτίνα σου

Πλύνε το πρόσωπό σου με ένα ειδικό σαπούνι, φόρεσε την ενυδατική σου και ό,τι άλλο χρειάζεται η επιδερμίδα σου. Αν έχεις χρόνο, μπορείς να κάνεις και μια μάσκα ή να φορέσεις τα eye patches σου όσο τρως το πρωινό σου.

Εφάρμοσε foundation ή κρέμα με χρώμα

Η αλήθεια είναι ότι οι κάμερες δεν έχουν και την καλύτερη εικόνα, ωστόσο το foundation ή η κρέμα με χρώμα (πχ BB ή CC) θα καλύψουν τυχόν δυσχρωμίες ή μικρές ατέλειες. Αν η βάση που χρησιμοποιείς είναι βαριά, μπορείς να βάλεις λιγότερη ποσότητα ή ακόμα και τοπικά.

Πρόσθεσε concealer

Το concealer θα δώσει φως στα μάτια σου και θα καλύψει τους μαύρους κύκλους, αν έχεις. Αν θεωρείς ότι δε χρειάζεσαι φως αλλά περισσότερη κάλυψη, «παίξε» με τους κορέκτορες ανάλογα με το τι θες να καλύψεις. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις, είναι να περάσεις το foundation σου και στην περιοχή των ματιών και απλά να δώσεις λίγο φως με concealer προς την εξωτερική πλευρά του ματιού.

«Ζέστανε» το πρόσωπο σου με bronzer

Αν θέλεις να δώσεις λίγο χρώμα και την ψευδαίσθηση του ηλιοκαμένου δέρματος, πρόσθεσε bronzer περιμετρικά του προσώπου και κάτω από τα ζυγωματικά, χωρίς υπερβολές. Το bronzer επίσης μπορεί να αντικαταστήσει το contouring, το οποίο μπορείς να παραβλέψεις.

Δώσε χρώμα με ρουζ και λάμψη με highlighter

Το ρουζ θα δώσει ζωντάνια στο πρόσωπό σου και το highlighter λάμψη. Μπορείς να βάλεις ξεχωριστά τα προϊόντα ή αν έχεις ένα shimmer ρουζ μπορείς να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις με μόνο ένα προϊόν.

Συμπλήρωσε τα φρύδια σου

Τα φρύδια σου θα τα διαχειριστείς ανάλογα με την πυκνότητά τους. Αν έχεις πλούσια φρύδια, μπορείς να περάσεις απλά ένα διάφανο τζελ για να κρατήσεις τιθασευμένα. Αν έχεις καλά σχηματισμένα φρύδια με λίγα κενά, μπορείς απλά να περάσεις μια μάσκαρα με χρώμα και να τα χτενίσεις ώστε να μοιάζουν πιο πυκνά. Αν έχεις ελάχιστες τρίχες ή τα έχεις βγάλει πολύ, μπορείς να σχηματίσεις κάποιες τριχούλες για να συμπληρώσεις. Mετά σχημάτισε τα με τη βοήθεια μολυβιού ή πομάδας.

Βάλε μάσκαρα

Η μάσκαρα θα τονίσει το βλέμμα σου. Πριν την εφαρμόσεις, μπορείς να «γυρίσεις» τις βλεφαρίδες σου με το ειδικό ψαλίδι. Αν φοράς γυαλιά και παρατηρείς τη μάσκαρα σου να κάνει κομματάκια, δοκίμασε την αδιάβροχη μάσκαρα που είναι πιο σταθερή.

“Κλείδωσε” το αποτέλεσμα με πούδρα

Αν τα προϊόντα που χρησιμοποίησες είναι ήδη ματ, μπορείς αυτό το βήμα να το αποφύγεις. Αν έχει λιπαρή επιδερμίδα όμως ή χρησιμοποίησες υγρά προϊόντα που θέλουν σετάρισμα, πέρασε μια πούδρα για να «κλειδώσεις» το αποτέλεσμα.

Δώσε χρώμα στα χείλη

Για τα χείλη μπορείς απλά να βάλεις το αγαπημένο σου lip liner και ένα lip gloss. Ή ένα lip balm που θα τα κρατήσει ενυδατωμένα.

Extra tip: Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας νιώθεις ότι θες ενυδάτωση και το δέρμα σου «τραβάει» ψεκάσου με ένα face mist που είναι κατάλληλο και για μετά το μακιγιάζ.

featured photo: theverygirl.com