Καλοκαίρι= μια εποχή που προκαλεί ενθουσιασμό (βλ. διακοπές, κοκτέιλ) και συγχρόνως φόβο (βλ. ΠωςΘαΒγωΣτηνΠαραλια).

Πρέπει να μάθουμε όμως να μην βλέπουμε την προετοιμασία για το καλοκαίρι ως εφιάλτη. Ναι θα βάλεις πιο συχνά το γυμναστήριο στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα, θα αρχίσεις και μια μικρή αποτοξίνωση, όμως πρέπει να προσέξεις και κάποια πράγματα που αφορούν την ομορφιά σου.

Περιποιήσου τα άκρα σου

Και όταν λέμε άκρα εννοούμε τα πόδια σου. Καλά ήταν όλο τον χειμώνα που δεν έδινες τόση μεγάλη προσοχή σε αυτά, όμως τώρα χρειάζονται την φροντίδα σου για να είναι έτοιμα για τα πρώτα σανδάλια του καλοκαιριού. Κλείσε ένα ραντεβού για pedicure και ξεκίνα την ενυδάτωση από τώρα.

Το ίδιο ισχύει όμως και τα χέρια σου. Ξεκίνα με ένα καλό DIY scrub (με ζάχαρη και μέλι) το οποίο θα βοηθήσει στο να μαλακώσουν ώστε το φούξια βερνίκι που θα επιλέξεις το καλοκαίρι να φαίνεται τέλειο πάνω στα νύχια σου.

Δώσε ένα διάλειμμα στο πρόσωπό σου

Οι εβδομάδες πριν την έναρξη του καλοκαιριού είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να δώσεις στο δέρμα σου ένα διάλειμμα. Τι εννοούμε με αυτό; Προσπάθησε να μην βαφτείς ή έστω να ελαττώσεις τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Αυτό θα δώσει ένα κύμα αναζωογόνησης στο δέρμα σου αφού θα το αφήσεις να “ξεκουραστεί” και να υποδεχθεί τον ήλιο του καλοκαιριού. (Πάντα με αντιηλιακό!)

Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου

Τα μαλλιά είναι αυτά που ταλαιπωρούνται περισσότερο το καλοκαίρι. Το νερό την θάλασσας και ο ήλιος είναι ένας όχι και τόσο καλός συνδιασμός αφού τα ξεραίνουν και τα αποδυναμώνουν. Χρησιμοποίησε λοιπόν προϊόντα που θα βοηθήσουν στο να τα ενυδατώσεις από τώρα, όπως για παράδειγμα κάποια λοσιόν, για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Μην ξεχνάς να κάνεις μάσκα μια φορά την εβδομάδα.