Αρχή της νέας χρονιάς. Φρέσκοι beauty στόχοι, που ανυπομονούμε να εκπληρώσουμε. Αλλά, μισό λεπτό είμαστε βέβαιες ότι δεν έχουμε αμελήσει τα βασικά;

Παρακάτω ακολουθούν 4+1 απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησής μας:

  1. Επένδυσε σε έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου 1 με 2 φορές το χρόνο: η αισθητικός είναι η καλύτερη φίλη της επιδερμίδας. Χάρη στον τακτικό, βαθύ καθαρισμό θα δείτε σύντομα την επιδερμίδα σας να λάμπει καθώς θα απαλλάσσεται από ατέλειες, όπως τα μαύρα στίγματα και το περιττό σμήγμα.
  2. Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα των καλλυντικών σου: σίγουρα μέσα στα καλλυντικά μας, υπάρχουν ορισμένα τα οποία δεν θυμόμαστε καν από πότε τα έχουμε στη συλλογή μας. Ή άλλα που παρόλο που έχει αλλοιωθεί η εμφάνιση και η μυρωδιά τους δε λέμε να τα πετάξουμε. Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από κάθε προϊόν που απλά και μόνο πιάνει χώρο στο νεσεσέρ μας, να δούμε ποια είναι τα προϊόντα εκείνα που πραγματικά μας αρέσουν και χρησιμοποιούμε & να ανανεώσουμε τη συλλογή μας.
  3. Επένδυσε (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) σε μια καλή κρέμα ματιών: εκεί έξω υπάρχουν εξειδικευμένες κρέμες για κάθε ανάγκη αυτής της τόσο ευαίσθητης περιοχής του προσώπου μας. Πρηξίματα, σκοτεινή όψη και λεπτές γραμμές μπορούν να γίνουν παρελθόν με τη συστηματική χρήση μιας καλής κρέμας.
  4. Πρόσθεσε στη πρωινή ρουτίνα σου τη συστηματική χρήση αντηλιακού: παρόλο που η χώρα μας φημίζεται για τα υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, πολλές από εμάς αμελούμε την προστασία του προσώπου μας. Εάν δεν μας αρέσει να τοποθετούμε στο πρόσωπό μας πολλά διαφορετικά προϊόντα, φροντίζουμε να προμηθευτούμε μια κρέμα ημέρας που να διαθέτει ικανοποιητική τιμή SPF.
  5. Απόλαυσε μια φορά την εβδομάδα τα οφέλη της χρήσης μιας ή περισσότερων μασκών προσώπου: αυτή η extra περιποίηση, αποτελεί το σημείο-κλειδί για την ταχύτερη βελτίωση των αναγκών της επιδερμίδας μας. Την ώρα που χαλαρώνουμε, μπορούμε να απλώσουμε μια ή περισσότερες μάσκες, ακόμα και ταυτόχρονα, απολαμβάνοντας τα οφέλη τους.

Extra tip: οι μάσκες θα έχουν ακόμα πιο δραστικά αποτελέσματα εφόσον προηγείται μια βαθειά απολέπιση του δέρματος, καθώς έτσι μπορούν να δράσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας μας.

Photo Credits: Joseph Tran