Παρόλο που δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κανόνες στο styling των μαλλιών, οι σγουρομάλλες της παρέας, είμαστε δεσμευμένες σε 2 «κανόνες»: 1. Απαγορεύονται δια ροπάλου τα κουρέματα όπου τα μαλλιά έχουν όλα το ίδιο μήκος & 2. Οι αφέλειες για τα σγουρά μας μαλλιά είναι περίπου ό,τι & το λάδι με το νερό: για κανένα λόγο δεν πρόκειται να ταιριάξουν μεταξύ τους.

Κι όμως, τον τελευταίο καιρό, κάτι φρέσκο έρχεται να ταράξει τους αυστηρούς κανόνες που ίσχυαν μέχρι σήμερα: οι αφέλειες στα σγουρά μαλλιά αποδεικνύονται η απόλυτη τάση της σεζόν.

Αν σε τρομάζει το καθημερινό styling, θα πρέπει να ξεχάσεις τον εφιάλτη του καθημερινού ισιώματος. Οι αφέλειες σε σγουρά μαλλιά γίνονται με σκοπό να δώσουν μια πιο παιχνιδιάρικη, ανάλαφρη νότα στην όλη εμφάνιση & σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δείχνουν επιτηδευμένες & αυστηρές.

Το πρώτο βήμα για τις αφέλειες που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, χωρίς να δώσουν ένα βαρύ & αφύσικο αποτέλεσμα, είναι μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια με τις φωτογραφίες που έχουμε καταλήξει ανά χείρας, ζητάμε τη γνώμη του κομμωτή μας. Εκείνος θα μας καθοδηγήσει ώστε να επιτύχουμε το ιδανικό, για το σχήμα του προσώπου μας, κούρεμα.

Τελευταίο βήμα για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, είναι η φροντίδα των μαλλιών στο σπίτι. Φροντίζουμε ώστε οι άκρες από τις αφέλειες να είναι λείες & ενυδατωμένες, επενδύοντας σε μια leave-in κρέμα, ενώ η τακτική ανανέωση τους στο κομμωτήριο είναι απαραίτητη, ώστε το κούρεμα να διατηρεί τη φόρμα & το σχήμα του.