Τα κοντά μας μαλλιά, είτε είμαστε σε διαδικασία που τα μακραίνουμε, είτε όχι, αποτελούν μια κατηγορία από μόνα τους. Η αλήθεια είναι ότι μας προσφέρουν ευκολία στη διαχείριση τους. Πράγματι, σε περιπτώσεις βιασύνης με ένα απλό στέγνωμα μπορούμε να δείξουμε κομψές χωρίς προσπάθεια. Πάντα βέβαια υπάρχει ο προβληματισμός για το τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μη φαίνονται κάθε μέρα ίδια και βαρετά. Ειδικά με τις καλοκαιρινές ημέρες να μας χτυπούν την πόρτα, ένα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό χτένισμα: τα beachy waves. Το χτένισμα αυτό, είναι η κλασσική καλοκαιρινή επιλογή, που μας μεταφέρει στην παραλία και ανανεώνει τη διάθεσή μας.

Παρακάτω θα δούμε ορισμένους τρόπους ώστε τα αγαπημένα beachy waves να γίνουν το αγαπημένο hairstyle όλων των short-haired κοριτσιών.

Little Miss Momma

Σίδερο ισιώματος

Για τα κορίτσια εκεί έξω με φυσικά, πολύ σγουρά μαλλιά, η λύση ακούει στο σίδερο ισιώματος. Η πρέσα για τα μαλλιά αποδεικνύεται ένα multi-purpose εργαλείο, αφού κατορθώνει να φέρει σε πέρας όλο μας το hair look. Ξεκινάμε με ένα πολύ καλό ίσιωμα των μαλλιών, πάντα «υπό την προστασία» ενός θερμοπροστατευτικού προϊόντος. Στη συνέχεια, πίνουμε σε τούφες τα μαλλιά και τα γυρίζουμε γύρω από την πλάκα της πρέσας. Το μυστικό είναι να τα περιστρέφουμε εναλλάξ, μια προς τα μέσα και μια προς τα έξω. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό και όχι στημένο.

uphairstyle.blogpost.com

Beachy waves χωρίς θερμότητα

Για τα κορίτσια εκεί έξω με φυσικά, σπαστά μαλλιά, υπάρχει τρόπος να αποφύγουν τελείως τα εργαλεία θερμότητας. Το heatless χτένισμα, προϋποθέτει μόνο μερικά τσιμπιδάκια για τα μαλλιά. Αφού χωρίσουμε τα μαλλιά ανά μικρές τούφες, περνάμε ελάχιστη leave in cream στις άκρες. Στη συνέχεια στρίβουμε κάθε τούφα, σφιχτά, γύρω από το δείκτη του χεριού μας. Αφού φτάσουμε στην κορυφή του κεφαλιού, στερεώνουμε το «κεφτεδάκι» που έχουμε δημιουργήσει με 2-3 τσιμπιδάκια. Αυτό ήταν. Μετά από μερικές ώρες, τα λύνουμε και περνάμε τα δάκτυλα μας ανάμεσα στις τούφες ώστε να σχηματιστούν καλοσχηματισμένα beachy waves. Ειδικά αν σετάρουμε το αποτέλεσμα με κάποιο sea salt spray, το κράτημα των μαλλιών θα διαρκέσει για ώρες.


Featured image: LoveHairStyles