Από πολύ μικρή θυμάται τον εαυτό της να παρακολουθεί τον χώρο της μόδας με μεγάλο πάθος και προσήλωση, “αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα γίνω μέρος όλου αυτού”. Η Βαρβάρα Παππά έγινε μοντέλο εντελώς τυχαία αφού την «ανακάλυψε» ο booker της στον χώρο εργασίας της.

Έχει παρατηρήσει αλλαγές στον χώρο από τα πρώτα σου βήματα μέχρι τώρα;

Στο χώρο τις μόδας παρατηρώ αισθητές και συνεχής αλλαγές. Σήμερα η μόδα χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα όπως λόγου χάρη το σωματότυπο, το χρώμα, το ύψος ή ακόμα και τα τατουάζ. Έτσι τα μοντέλα πλέον εκφράζονται χωρίς να φοβούνται την κριτική και τις προκαταλήψεις. Στην πρώτη μου επαφή με τον φακό ένιωθα μεγάλη ανασφάλεια και αμηχανία. Με την πάροδο του χρόνου όμως αυτό άλλαξε και άρχισα να «λύνομαι», κερδίζοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και αγάπη για το σώμα μου.

Ποια θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σου επίτευγμα μέχρι στιγμής;

Για μένα ένα σημαντικό επίτευγμα είναι ότι έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών και μέσα από αυτό έχουμε μια άψογη και επαναλαμβανόμενη συνεργασία!

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το body positivity κίνημα;

Το body positivity είναι ένα κίνημα με αξιοσημείωτη δυναμική, που παροτρύνει τις γυναίκες να αγαπήσουν τις ατέλειες τους. Εύχομαι ολοένα και περισσότερες γυναίκες να υιοθετήσουν αυτή την ιδέα και να σπάσουν τα ταμπού τους.

Πόσο συνδέεται η αγάπη για τον εαυτό μας με την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας;

Η αγάπη για τον εαυτό μας και η εικόνα για το σώμα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες διότι κατά τη γνώμη μου πρεσβεύουν το αυτονόητο που είναι να ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Á (@barbie.pap)

Τι πιστεύεις για την προσπάθεια του χώρου της μόδας να αγκαλιάσει το diversity;

Το τελευταίο διάστημα στη βιομηχανία της μόδας γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ένταξης της διαφορετικότητας και την ποικιλομορφίας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε να εξαλειφθούν ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις, αφού αυτά δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον σε κανένα επαγγελματικό περιβάλλον.

Πες μας δύο λόγια για τη συνεργασία σας με την e-xclusive.

Με τους ανθρώπους που απαρτίζουν την εταιρεία έχω μια άψογη συνεργασία. Η σχέση μας βασίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση, στον σεβασμό καθώς επίσης και στην επαγγελματική συνείδηση.

Η exclusive τον τελευταίο καιρό έχει μια ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς και αυτό οφείλεται στα υψηλά κριτήρια που έχει θέσει στην επιλογή των προϊόντων της αλλά και στην αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι όσοι εργάζονται γι’ αυτήν.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι από τη συλλογή της e-xclusive;

Αγαπώ πολλά κομμάτια από τη συλλογή της e-xclusive αλλά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτή την ολόσωμη φόρμα καθώς μπορεί να φορεθεί σε όλες τις περιστάσεις!
e-xclusive.com

Τι θα συμβούλευες μια κοπέλα που θέλει να ασχοληθεί με το modelling;

Παρ’ όλο που το μόντελινγκ δείχνει λαμπερό, κρύβει αρκετές δυσκολίες ως προς τις συνθήκες αλλά και τις απαιτήσεις. Γι’ αυτό λοιπόν οι συμβουλές που θα έδινα σε μια κοπέλα η οποία θέλει να ασχοληθεί με αυτόν τον χώρο θα ήταν να εξοπλιστεί με υπομονή, συνέπεια, επαγγελματισμό και φυσικά αγάπη γι’ αυτό που κάνει.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Á (@barbie.pap)

Αν μπορούσες να καταργήσεις μια fashion λανθασμένη αντίληψη σήμερα, ποια θα ήταν αυτή;

Όλοι οι άνθρωποι νοιάζονται λίγο πολύ για την εμφάνιση τους. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να τους χαρακτηρίζουμε και να τους κατακρίνουμε καθώς το κάθε στυλ είναι μοναδικό. Επομένως αυτό που θα άλλαζα είναι να μην υπάρχουν περιορισμοί στις επιλογές και στο προσωπικό στυλ.

featured photo: Ιωάννα Τοκμακίδου