Το BACKSTAGE ήρθε στη ζωή μας ακριβώς πριν ένα χρόνο. Μια σύλληψη της Λουκίας Μιχαλοπούλου, που θα ήταν οι πτυχιακές μας εξετάσεις του τρίτου έτους.

Μετά άρχισε να συμβαίνει, να παίρνει η ιδέα σάρκα και οστά. Ύστερα ήρθε η Covid19. Μας πέταξε έξω. Ξαναμπήκαμε στο ρινγκ. Με μάσκες και γάντια. Χωρισμένοι σε γκρουπ. Αλλά μαζί. Μαλώσαμε, φιλιώσαμε, γελάσαμε -πάρα πολύ, κουραστήκαμε, ξενυχτίσαμε, ξεσπάσαμε και όπως συβαίνει με όλες τις σχέσεις αφού περάσουν από όλα τα στάδια, γίναμε οικογένεια.

Μετά το κάναμε παράσταση, το φέραμε στο θέατρο Σταθμός και η Λουκία είπε με ανακούφιση- και μια κάποια συγκίνηση: “Ρε, το κάναμε”.

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Τι συμβαίνει όταν ένας υποσχόμενος νέος σκηνοθέτης καλεί 11 ιδιαίτερα εκκεντρικούς ηθοποιούς στα γυρίσματα ενός αφιερώματος για τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο; Τι γίνεται όταν γνωστοί ρόλοι του παλιού ελληνικού κινηματογράφου φιλτράρονται μέσα από μια φρέσκια ματιά;  Τι συμβαίνει όταν η ιδια η ζωή προφταίνει τη φαντασία..;

Όταν ρόλοι και ηθοποιοί δεν ξεχωρίζουν. Ανακατεύονται.

Πότε και γιατί να έρθεις;

Το BACKSTAGE την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου κόβει την κορδέλα για τη χειμερινή σεζόν 2020-21 στη σκηνή του Θέατρο Σταθμός στο Μεταξουργείο, όπου από το 1955 στεγάζονται στην οδό Χίου τα γραφεία της πιο μεγάλης εταιρείας παραγωγής κιννηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα Φίνος Φιλμ.

και υπόσχεται να σας κάνει να ξαφνιαστείτε- θετικά, να γελάσετε πολύ- έστω και μέσα από τη μάσκα, να συγκινηθείτε, να θυμηθείτε και στο τέλος να ξεχάσετε ακόμα και την ύπαρξη μάσκας!

Ποιοι παίζουν: (με αλφαβητική σειρά)

Γιάννου Χριστιαλένα, Ζαβερδινού Λένα, Καφφετζή Νάντια, Κοκκίνου Γεωργία, Λάμπρου Γιάννης, Μάζαρη Ελευθερία, Μόσχος Πολύκαρπος, Πασχάλης Αλέξανδρος, Τούτσης Θοδωρής, Φασόης Γιάννης, Χαλαύτρη Βίκυ

Στον ρόλο του σκηνοθέτη, ο Ψώνης Χρήστος

Σκηνοθεσία: Λουκία Μιχαλοπούλου

Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Τζιούκαλια για την πολύτιμη συμβολή και βοήθειά του και τον Μάνο Καρατζογιάννη για την εμπιστοσύνη.

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 15 ολόκληρο, 12 φοιτητικό, 10 μειωμένο.

Διάρκεια παράστασης: 80′ (χωρίς διάλειμμα)

Απαραίτητη η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης

Θέατρο Σταθμός | Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ)

featured photo: Χρήστος Ψώνης (γραφιστική επιμέλεια)