Τους τελευταίους 2-3 μήνες της Τρίτης Λυκείου ξυπνούσα κάθε πρωί με την ίδια σκέψη: “κάνε λίγη υπομονή και σε λίγο καιρό δεν θα ξυπνάς τόσο νωρίς”. Δεν ξέρω πώς ακριβώς μου είχε “κολλήσει” αυτή η ιδέα στο μυαλό μου, και λυπάμαι που δεν την είχα μοιραστεί με κάποιον ενήλικο για να με βγάλει από την πλάνη μου.

Δεν είναι ότι δεν μου άρεσαν τα μαθητικά χρόνια, ίσα ίσα τα αναπολώ, απλά είχα κουραστεί. Και πίστευα πως με περιμένει κάτι νέο πολύ πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό μετά το σχολείο που δεν μπορούσε να περιμένει άλλο. Αν με ρωτάς τώρα εάν αναπολώ τα μαθητικά χρόνια θα σου πω ότι είμαι κάπου στη μέση. Ναι, τα αναπολώ, μου λείπει η ξεγνοιασιά, οι συνολικά πέντε σκέψεις που έκανα κάθε μέρα, οι άγνοια κινδύνου για το μέλλον. Ταυτόχρονα, δεν αλλάζω για κανένα λόγο την ενήλικη ζωή μου, και ας δηλώνω τρεις, τουλάχιστον, φορές την ημέρα ότι η ενήλικη ζωή είναι χάλια.

Τις ίδιες σκέψεις μοιράστηκα και με τις υπόλοιπες συντάκτριες: Εσύ που προτιμάς να επιστρέφεις μετά τις διακοπές; Στο γραφείο ή στο σχολείο;

Κέλλυ Σεφέρου

Κάθε ηλικία τελικά έχει την ομορφιά της. Kαι λέω τελικά γιατί για αρκετά χρόνια πίστευα ότι η ευτυχία μοιάζει με τα εφηβικά μου χρόνια. Τελικά που λες καμία σχέση, όσες φορές κι αν αναζήτησα εικόνες του παρελθόντος. Δεν θα βιαζόμουν ούτε και να μεγαλώσω όμως. Αν είχα ένα μαγικό ραβδί, τότε θα προτιμούσα να κάνω αυτό: Τα καλοκαίρια να διαρκούν περισσότερο και οι χειμώνες λιγότερο! Θα μείωνα το άγχος της καθημερινότητας και αν ποτέ (λέμε αν) γίνω πρωθυπουργός της χώρας να είσαι βέβαιη και βέβαιος πως θα σου δώσω χώρο και χρόνο να ξεδιπλώσεις όλα σου τα πραγματικά ταλέντα.

Γιατί η ζωή είναι μαγική αρκεί να νιώθεις δημιουργικός με τα όσα κάνεις. Γιατί η ενήλικη ζωή και η επιστροφή στη καθημερινότητα θα ήταν υπέροχη αν δεν ξεχνούσαμε πόσο σπουδαίο είναι να κάνουμε αυτά που ορίζει η καρδούλα μας. Με ή χωρίς τον ήλιο για συντροφιά!

Ερασμία Αρβανιτά

Back to school χωρίς δεύτερη σκέψη! Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα ανέμελα μαθηματικά χρόνια. Μακάρι να μπορούσα να ξαναγυρίσω πίσω στα θρανία και να νιώσω ακόμη μια φορά αυτό το συναίσθημα.

Ιωάννα Καλφόγλου

Η επαναφορά στην καθημερινότητα μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές μας καλεί να ανασυνταχθούμε, να οργανωθούμε και να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε να επιτύχουμε όλους μας τους φθινοπωρινούς στόχους για τη νέα σεζόν που έρχεται.

Σίγουρα τα μαθητικά χρόνια είχαν τη γλύκα τους, ήταν ιδιαίτερα και σαφώς δεν μπορούν να συγκριθούν με την ζωή μετά το σχολείο. Ωστόσο, κατά την προσωπική μου άποψη, η επιστροφή στη δουλειά συνεπάγεται άλλα πράγματα. Επιστρέφεις στη δημιουργικότητα, στη φαντασία, στο πάθος και την αγάπη που τρέφεις για το αντικείμενο που έχεις επιλέξει να υπηρετείς για το υπόλοιπο της ζωής σου. Πάντα η αναχώρηση από τον αγαπημένο μας καλοκαιρινό προορισμό θα είναι εξίσου οδυνηρή και ψυχικά επώδυνη, όμως αυτό που μας περιμένει πίσω στη βάση μας είναι εντελώς διαφορετικό και μας προσφέρει την ευχαρίστηση, την ευτυχία, την πληρότητα και την ικανοποίηση που αναζητούσαμε διακαώς και φανταζόμασταν με τις ώρες στα τρυφερά εφηβικά μας χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ανακαλύψαμε τις κούπες που θα φιλοξενούν τον καφέ σου τη νέα σεζόν