Ένα από τα κυριότερα θέματα που απασχολούν – μεταξύ άλλων – και την beauty κοινότητα, είναι η νεότητα και το πώς μπορούμε να παραμείνουμε λαμπερές και νέες για περισσότερο. Το botox (η ονομασία του προέρχεται από την ουσία που χρησιμοποιείται, το botulinum toxin) είναι μια αρκετά διαδεδομένη τεχνική. Προλαμβάνει και καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης. Σταματάει τους μύες του προσώπου από το να συσπώνται και μειώνει έτσι λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Τι είναι το baby botox

Ένα από τα μειονεκτήματα του botox είναι τα ακραία αποτελέσματα. Έχουμε πολλές φορές ακούσει (και δει) “ιστορίες τρόμου” με επεμβάσεις που δεν πέτυχαν. Αφύσικο αποτέλεσμα, “παγωμένη” έκφραση και πολλές άλλες παρενέργειες. Έτσι, πλέον αναπτύχθηκε μια καλύτερη και πιο σύγχρονη τεχνική: το baby botox. Όχι, δεν έχει καμία σχέση με μωρά, και ούτε θα μας κάνει να φανούμε σαν αυτά. Είναι όμως μια από τις μεγαλύτερες τάσεις της κοσμητικής ιατρικής παγκοσμίως. Αυτό για έναν πολύ απλό λόγο: Ο πλαστικός χειρουργός ή δερματολόγος που πραγματοποιεί τις ενέσεις, χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο υλικό για να τις πετύχει!

Έτσι οι ρυτίδες μειώνονται με φυσικό τρόπο, οι λεπτές γραμμές είναι πιο γεμάτες. Ενώ το αποτέλεσμα είναι προσαρμοσμένο στην καθημερινότητα του πελάτη και δεν προσφέρει παράταιρα ή κακόγουστα αποτελέσματα. Μια από τις γνωστότερες πηγές έμπνευσης είναι και η Megan Markle. Της οποίας τα άρτια χαρακτηριστικά και η δομή του προσώπου έχουν παροτρύνει πολλές γυναίκες να αναζητήσουν κάτι παρόμοιο από τον γιατρό τους.

Αρκετοί ειδήμονες της πλαστικής χειρουργικής υποστηρίζουν πως το botox είναι για όλες τις ηλικίες, καθώς και ότι γυναίκες στα late 20s – αρχές 30s καταφεύγουν πολύ συχνά σε κάποια τέτοια επέμβαση για προληπτικούς λόγους, μειώνοντας τα σημάδια της γήρανσης από νωρίς.

Τι πρέπει να προσέξεις

Είναι αναγκαίο η διαδικασία να γίνει σε έναν επαγγελματία που εμπιστευόμαστε και γνωρίζουμε, καθώς οι παρενέργειες και τα μη επιθυμητά αποτελέσματα είναι πολύ πιθανά. Επίσης είναι καλό να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το ότι το baby botox -αλλά και όλες οι παρόμοιες μη-χειρουργικές επεμβάσεις- βασίζονται στις ανάγκες του κάθε πελάτη. Όχι σε γενικά πρότυπα.


featured image: cosmopolitan.com