Μπορεί η πρώτη σου επαφή με την λέξη Ayurveda να είναι στο μάθημα της γιόγκα, ή μπορεί σε κάποιο μασάζ που έτυχε να κάνεις όταν ήθελες να διώξεις το άγχος και το στρες της καθημερινότητάς σου, σε αυτή τη φάση όμως, η δική μας οπτική θα είναι λίγο διαφορετική. Μπορούμε να κρατήσουμε ως κοινό άξονα σε όλες τις περιπτώσεις, ότι η Αγιουρβέδα μας βοηθά να βρούμε την ισορροπία στο πνεύμα και στη συνέχεια στη ζωή μας. Αυτό ακριβώς μας βοηθά να κάνουμε και η Ayurveda Hellas, η πρωτοπόρος εταιρία στον χώρο της εναλλακτικής – ολιστικής υγείας και κυρίως της Ayurveda.

4

Ας αρχίσουμε όμως με τα βασικά. Η λέξη Aγιουρβέδα προέρχεται από δύο σανσκριτικές (αρχαίες ινδικές) λέξεις: Ayus, που σημαίνει υγεία – ζωή και Veda που σημαίνει επιστήμη – γνώση. Είναι η «ιατρική νου – σώματος», που μέσα από ανώδυνες τεχνικές, μας βοηθά να θυμηθούμε την Αληθινή μας Φύση, βασιζόμενη στη θεωρία των 5 στοιχείων από τα οποία αποτελείται το σώμα μας (αιθέρας, αέρας, φωτιά, νερό, γη) και των 3 ενεργειών (Vata, Pitta, Kapha).

14

Η Σοφία Παπαδοπούλου, ιδρυτής και το βασικό μέλος της ομάδας πίσω από την Ayurveda Hellas, ξεκίνησε ένα project το οποίο δεν είναι ούτε η αρχή ενός σπα, ούτε κάποιο κέντρο για σεμινάρια γιόγκα. Η επιστήμη της Ayurveda και κατ’ επέκτασιν η Ayurveda Hellas, μπορεί να μας δώσει το «γνώθι σ αυτόν», ώστε να μάθουμε να ελέγχουμε τη ζωή μας, χωρίς όσο το δυνατόν, την παρεμβολή των ασθενειών ή της γήρανσης και γενικότερα να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Κοινώς, είναι το επόμενο level της φυσικής – ολιστικής υγείας (σώμα – νους – πνεύμα).

3

Η κατευθυντήρια αρχή της επιστήμης της Ayurveda και της Ayurveda Hellas, είναι ότι ο νους ασκεί την πιο βαθιά επίδραση στο σώμα και ότι η απελευθέρωση από τις ασθένειες εξαρτάται από την εξισορρόπηση της δικής μας συνειδητότητας και την προέκταση αυτής της ισορροπίας στο σώμα. Έτσι, δημιουργείται μία ανώτερη κατάσταση υγείας.

Εκτός των άλλων, στην Ayurveda Hellas, βρίσκουμε την παγκόσμια από το 1930, παραγωγό αγιουβερδικών προϊόντων και μια από τις πιο καταξιωμένες στον χώρο της ολιστικής – παραδοσιακής υγείας, Himalya, αλλά και βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, αιθέρια έλαια, θεραπευτικά sticks, χειροποίητα ρούχα και δημιουργίες, ολιστικό βιβλιοπωλείο και πολλά άλλα που μπορούμε να εντάξουμε στη ζωή μας, ώστε να μπορέσουμε να νιώσουμε δυνατοί και ισορροπημένοι. Η Ayurveda Hellas, πρόσφατα, μεταφέρθηκε από το Κολωνάκι σε ένα πανέμορφο διατηρητέο στην Πλάκα – Σύνταγμα, όπου τόσο η ίδια, όσο και γενικότερα η επιστήμη της Ayurveda, μπορούν να εκφραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας συνολικές προτάσεις (προϊόντα, θεραπείες, σεμινάρια), που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε καλύτερα, την τόσο συγχυσμένη, σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Όπως και η Αγιουρβέδα, έτσι και η Ayurveda Hellas, εξετάζοντας τη φύση του και στα τρία επίπεδα ύπαρξης (σωματικό-νοητικό-ψυχικό) έρχεται να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις ασθένειες του σώματος μέσα από μία ολιστική σκοπιά, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η διατροφή, το περιβάλλον (έμψυχο και άψυχο) είτε στο σπίτι μας είτε στη δουλειά μας, τον τρόπο ζωής μας και τον τρόπο σκέψης μας, την κληρονομικότητα.

img_7843-custom

Μια ξεχωριστή εμπειρία απόλαυσα στην Ayurveda Hellas ένα ζεστό απόγευμα του Ιουνίου. Η αλήθεια είναι πως η κυρία Παπαδοπούλου με μετέδωσε άριστα το μήνυμα: ”μέσα από την υγιεινή διαβίωση και μακροζωία σε συνδυασμό με την πνευματική εξέλιξη και επιτυχία μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας” και θέλω να το ακολουθήσω όσο πιο πιστά μπορώ.