Ξέρουμε ότι το να μεταφέρει κανείς ένα βιβλίο best-seller στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη, είναι από μόνο του μία πρόκληση. Όταν μάλιστα πρόκειται για το βιβλίο του Adam Kay, Αυτό θα πονέσει, τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα. Ευτυχώς ανέλαβε το BBC να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή, ενώ τον κεντρικό ρόλο θα ερμηνεύσει ο Ben Whishaw.

To Αυτό θα πονέσει είναι μία ιστορία που μπορεί να σε κάνει να πονέσεις από τα γέλια ή από τα κλάματα

Ο Adam Kay σε αυτό το βιβλίο περιέγραψε όλες τις περιπέτειες του από τα χρόνια που πέρασε ως εκπαιδευόμενος γιατρός στη γυναικολογία και τη μαιευτική. Ο ίδιος δούλεψε για το Βρετανικό Σύστημα Υγείας από το 2004 μέχρι το 2010 και μέσα σε αυτά τα χρόνια τα μάτια του είδαν πολλά. Η ιδέα να συγκρατήσει όλες αυτές τις ιστορίες στην αρχή αποτέλεσε την αφορμή για ένα ημερολόγιο. Όταν όμως εκείνος είδε ότι ήταν αρκετές, αποφάσισε να τις μετατρέψει σε βιβλίο.

Σε αυτό αφηγείται την πρώτη φορά που χρειάστηκε να είναι παρών σε έναν τοκετό, τη φορά που μία συνάδελφος του λιποθύμησε λόγω hangover εν μέσω επέμβασης αλλά και τη φορά που χρειάστηκε να αφαιρέσει ένα αυγό kinder από τον κόλπο μία γυναίκας. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για καταστάσεις για γέλια και για κλάματα. Ωστόσο, ο Adam Kay καταφέρνει πάντα να τα περιγράφει όλα με τον σωστό τρόπο.

Ο πολύ ταλαντούχος Ben Whishaw ανέλαβε να τον ενσαρκώσει στην μικρή οθόνη

Η σειρά θα αποτελείται από επτά επεισόδια και θα μας δείξει την πραγματικότητα που είχε να αντιμετωπίσει ο γιατρός. Πώς είναι να δουλεύεις 97 ώρες την εβδομάδα και παράλληλα να προσπαθείς να έχεις προσωπική ζωή; Εκείνος φαίνεται να ξέρει. Πώς είναι μάλιστα τα χρήματα που παίρνεις να είναι ελάχιστα για όσα δίνεις στο επάγγελμα σου; Αυτό το ξέρει ακόμα καλύτερα.

Μαζί του στη σειρά θα εμφανιστούν ο Rory Fleck Byrne ως ο σύντροφος του και η Dame Harriet Walter ως η μητέρα του. Παράλληλα θα δούμε αρκετούς γνωστούς, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς. Μέχρι εδώ λογικά έχεις πεισθεί και ανυπομονείς για τη σειρά. Καλύτερα όμως να διαβάσεις και το βιβλίο πριν την πρεμιέρα. Δεν είναι τυχαίο το ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.