Η παραδοσιακή και κάπως κλισέ, εν έτει 2015, έννοια της γαλλικής κομψότητας αποκτά νέο περιεχόμενο στο έργο του ανερχόμενο γαλλικού brand Avoc. Με δραματική σκηνογραφία, απλές και βασικές φόρμες, performance art στοιχεία και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό η ss’15 συλλογή τους επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει και να αναμορφώσει ό,τι συνειρμικά μας φέρνει η γαλλική μόδα στο μυαλό.

Ένα καθαρό και minimal εκφραστικό λεξιλόγιο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται για να κατασκεύασουν για μας μία θεατρική παράσταση γεμάτη από την ακρίβεια και σαφήνεια της Jill Sander και την διακριτική ποιητική μιας χορογραφίας της Pina Bausch. Και αυτό είναι άλλωστε που σε κερδίζει, η ισορροπία του δραματικού και του απλού, του αστείου και του σοβαρού, αυτά δηλαδή που στην τελική μας κάνουν να μιλάμε για κομψότητα του 21ου αιώνα.

Επιπλέον, βασικό στοιχείο της δημιουργικής προσέγγισης των Avoc είναι ο διάλογος ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, τις διακοσμητικές τέχνες, το θέατρο και η γόνιμη αλληλεπίδραση τους με την ίδια την μόδα. Με άλλα λόγια, όταν το geekiness της Bjiorg συνάντησε το chicness της Chanel (χωρίς πέρλες, καπιτονέ και Ναζί).

2014-07-496-AVOC-cell_grande 2014-06-120-125-03-t_grande 2014-06-120-118-03-t_grande

atelieravoc.com