Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Σουηδού παραγωγού και DJ, το ίδρυμα Avicii ανακοίνωσε λεπτομέρειες για ένα νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και τη μουσική του νεαρού καλλιτέχνη.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το Billboard, η κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ θα λάβει χώρα το 2023.

Το αναμενόμενο ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει νέο υλικό, καθώς και συνεντεύξεις με την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και φυσικά τον ίδιο τον Avicii, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Tim Bergling.

Όπως τονίζει το Billboard, η ταινία περιγράφεται ως μια ματιά «στη μουσική και τον καλλιτέχνη που καθόρισε μια εποχή και άλλαξε αυτή τη βιομηχανία για πάντα, και ως μια επική ιστορία για τις απαράμιλλες επιτυχίες του και τους αγώνες που έδωσε για να αντιμετωπίσει την πίεση».

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σουηδός σκηνοθέτης Henrik Burman, ενώ ο τίτλος του ντοκιμαντέρ δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Billboard, «ο στόχος μου είναι να δώσω μια ειλικρινή και νέα προοπτική τόσο για τον καλλιτέχνη Avicii όσο και για τη ζωή του Tim. Θέλω να είναι μια ταινία που θα εκπλήξει το κοινό και θα αμφισβητήσει τη δημόσια εικόνα για τον μεγαλύτερο διεθνή καλλιτέχνη της Σουηδίας σήμερα και, με αυτόν τον τρόπο, θα φωτίσει επίσης τι σημαίνει η μουσική του για τόσους πολλούς ανθρώπους».