5 βήματα για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου στο φλερτ

5 βήματα για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου στο φλερτ

Ο κόσμος του έρωτα μπορεί να γίνει μερικές φορές χαοτικός και τρομακτικός. Υπάρχουν τόσες πολλές πηγές πληροφόρησης, πλέον, για το τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνεις στον ερωτικό τομέα, που πραγματικά δεν ξέρεις ποιες από αυτές να εμπιστευτείς. Ωστόσο, εντοπίζεται ένα θεμελιώδες στοιχείο στο οποίο φαίνεται να συγκλίνουν όλες οι απόψεις περί έρωτα, σχέσεων και φλερτ. Αυτό δεν είναι άλλο από την αυτοπεποίθηση. Το να πιστεύεις στις δυνάμεις σου, να αγαπάς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σου και να αποπνέεις μία αύρα δυναμισμού και σιγουριά, είναι ένα από τα εισιτήρια επιτυχίας στο πιο περιπετειώδες κομμάτι της ζωής μας.

Εμείς σου παρουσιάζουμε 5 απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου στη στιγμή.

1. Πίστεψε σε έναν καλύτερο εαυτό

Αδιαμφισβήτητα, υπάρχουν πράγματα πάνω μας που δε μας αρέσουν και κατ’ επέκταση μας μειώνουν την αυτοεκτίμηση. Για να καταφέρεις να λύσεις αυτά τα ζητήματα, λοιπόν, αρκεί να σχεδιάσεις την αλλαγή τους. Μπορείς να ακολουθήσεις μία νέα δίαιτα για να χάσεις τα περιττά κιλά, να βρεις νέες μάσκες μαλλιών που θα σε βοηθήσουν να τα μακρύνεις πιο εύκολα ή να ακολουθήσεις μία καινοτόμα θεραπεία για την ακμή σου. Αν πρόκειται, όμως, για κάτι που δεν είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις, τότε απλώς αγάπησε το. Και να θυμάσαι πως αυτό που θεωρείς εσύ "άσχημο" κάποιος άλλος το θαυμάζει.

2. Να είσαι περήφανη για ό, τι κάνεις

Ακολουθείς ένα συγκεκριμένο επάγγελμα, χτίζεις μία καριέρα πάνω σ’ αυτό, ασχολείσαι με τον εθελοντισμό ή προπονείσαι σε ένα άθλημα. Ό,τι κι αν κάνεις πρέπει να νιώθεις περήφανη για αυτό. Αν εσύ στηρίζεις τις επιλογές σου και μιλάς για αυτές με πάθος κι όρεξη τότε είναι σίγουρο πως κι οι υπόλοιποι γύρω σου θα τις αγκαλιάσουν με τον ίδιο τρόπο. Αν, πάλι, κάνεις ένα επάγγελμα συμβατικά και για να βγάζεις τα προς το ζην τότε προσπάθησε από αυτό να αντλήσεις ό, τι καλύτερο μπορείς και να εξασκείς κάποιες ιδιαίτερες ικανότητές σου.

3. Φρόντιζε τον εαυτό σου

Η καθημερινότητα και οι επαγγελματικές απαιτήσεις μας κάνουν ορισμένες φορές να «τεμπελιάζουμε» και να παραμελούμε βασικά πράγματα στη ρουτίνα ομορφιάς μας όπως είναι ο καθαρισμός του προσώπου ή η επίσκεψη στο γυμναστήριο. Οργανικό βήμα για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου είναι να φροντίσεις κάθε πτυχή του εαυτό σου. Είναι απαραίτητο να ικανοποιείσαι εσύ πρώτα με την εξωτερική σου εμφάνιση για να καταφέρεις να εκπέμπεις αυτό το συναίσθημα και στους άλλους.

4. Έχε μία θετική άποψη για τη ζωή

Λένε πως αν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους θετικούς ανθρώπους. Αν βλέπεις τα πράγματα με χαμόγελο, αισιοδοξία και θετική σκέψη, τότε κι η ζωή θα σου το ανταποδώσει. Μην ξεχνάς, δε, πως στο πεδίο του φλερτ και του έρωτα, οι θετικοί άνθρωποι είναι πιο προσιτοί και ευχάριστοι. Δεν πιστεύω να μη θες να βγάλεις τέτοια εικόνα προς τα έξω;

5. Ξέφυγε από το comfort zone σου

Μπορεί αυτό το βήμα να φαντάζει τρομακτικό και επίπονο, αλλά πίστεψε με είναι ό, τι πραγματικά χρειάζεσαι για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Ξεπερνώντας τα όριά σου και αντιμετωπίζοντας το διαφορετικό με όποιους κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται, θα εκτιμήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου. Αν ζεις μέτρια και συμβατικά απλά και μόνο για να είσαι ασφαλής, δε θα καταλάβεις ποτέ την αξία της αλλαγής και της βελτίωσης. Θα πιστεύεις πως όλα βαίνουν καλώς ενώ δε θα έχεις γνωρίσει την άλλη όψη των πραγμάτων. Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως μία γυναίκα που ρισκάρει και σφύζει από εμπειρίες, είναι και πιο θελκτική στα μάτια των αντρών.

featured image: unsplash.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.