Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνήσεις ένα πρωί με ένα σπυράκι στο πρόσωπο. Μπορώ να στο κάνω και πιο χειρότερο το σενάριο. Να ξυπνήσεις με ένα σπυράκι ενώ την ημέρα εκείνη έχεις ένα σημαντικό ραντεβού.

Σου επισημαίνουμε τα Do & Dont’s .

DO

Βάλε ένα παγάκι 

Tο πιο καλό που έχεις να κάνεις είναι κατευθείαν μόλις δεις το σπυράκι, να βάλεις για λίγα λεπτά πάνω του ένα παγάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τύλιξε πρώτα το παγάκι με μια πετσέτα γιατί αλλιώς θα έχεις σοβαρότερο πρόβλημα μετά. Το παγάκι βοηθάει στο να ξεπριστεί το σπυράκι και να σταματήσει το κοκκίνισμα, γιατί ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος σε αυτό το σημείο.

Πιες πολύ νερό

Αυτή βέβαια είναι μια συμβουλή που σου δίνουμε γενικότερα. Το νερό καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες και είναι γεμάτο θρεπτικές ουσίες για το σώμα σου. Η επαρκής ενυδάτωση θα ζωντανέψει το πρόσωπό σου και θα δεις τα αποτελέσματα σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

DONT

Μην σπάσεις το σπυράκι

Δεν χρειάζεται να σου το θυμίσουμε εμείς αυτό. Το να σπάσεις το σπυράκι πραγματικά είναι χάσιμο χρόνου. Χρειάζεται το χρόνο του για να φύγει από μόνο του.

Μην πλύνεις το πρόσωπό σου περισσότερο απ’ότι συνήθως

Το να πλύνεις το πρόσωπό σου πάνω από 2-3 φορές με σκοπό να φύγει το σπυράκι, μάλλον θα σου φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Πλένοντας το πρόσωπό σου πολλές φορές καταφέρνεις να το στεγνώσεις και όχι να το ενυδατώσεις.