Υπάρχουν οι άνθρωποι που αγαπούν τα πρωινά ξυπνήματα και άλλοι που τα σιχαίνονται είτε επειδή έχουν ανάγκη για περισσότερο ύπνο είτε γιατί απλά υπολειτουργούν πριν τις 10 το πρωί. Όπως και να έχει το πρωινό ξύπνημα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχει, όμως, ένα πολύ πράγμα που μπορείς να κάνεις από το προηγούμενο βράδυ για να κάνει τα πρωινό σου ξύπνημα λίγο πιο υποφερτό.

Βρες ένα πράγμα στην επόμενη ημέρα για το οποίο ανυπομονείς και θα σε κάνει πραγματικά χαρούμενη.

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαίνεται. Αρκεί να:

1. Είναι κάτι εφικτό. Μην σκεφτείς κάτι τρελό ή πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, τουλάχιστον όχι μέχρι αύριο. Σκέψου κάτι εύκολο, χαλαρωτικό και που μπορεί να γίνει. Σκέψου να ξεκινήσεις ένα καινούριο βιβλίο, να κάνεις εκείνη τη συνταγή για κέικ μπανάνας που τόσο καιρό λες αλλά δεν κάνεις, να γράψεις σε ένα τετράδιο τις σκέψεις σου, να ζωγραφίσεις, να πας ένα περίπατο στη θάλασσα , να δεις μια κλασσική ταινία όταν γυρίσεις σπίτι το απόγευμα. Ό,τι και να επιλέξεις φρόντισε να είναι κάτι το οποίο θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη.

2. Είναι κάτι που πραγματικά θες. Βασικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να ανυπομονείς να έρθει η επόμενη μέρα. Ακόμη και αν η ημέρα προμηνύεται κακή, αυτή η δραστηριότητα να αποτελεί για εσένα “το φως στην άκρη του τούνελ” και αν πρόκειται για μια καλή μέρα, να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

3. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να το παραλείψει. Αν χάρη σε αυτό σηκώθηκες πιο εύκολα από το κρεβάτι, αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι σημαντικό για εσένα. Μην αναβάλλεις αυτή τη δραστηριότητα για άλλη μέρα. Είναι τόσο όμορφο και σημαντικό να περνάς όμορφες στιγμές κάθε μέρα, ειδικά όταν αυτές οι στιγμές κάνουν πιο εύκολο το πρωινό σου ξύπνημα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως το hangover γίνεται χειρότερο μεγαλώνοντας

featured image: unsplash