Στην εποχή των social media είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα της ψεύτικης εικόνας που κρύβει ένα προφίλ πίσω από την “ονειρική ζωή” ή το “τέλειο σώμα” που παρουσιάζει. Επιπλέον, επειδή αυτά τα μέσα έχουν αποκτήσει σημαντικό χώρο στη ζωή μας, πολλοί τείνουν να υιοθετούν αυτήν την αλλοιωμένη εικόνα και στην πραγματική τους ζωή. Πως λοιπόν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος είναι αυθεντικός και ποιος φοράει “μάσκα”;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που ένας πραγματικά αυθεντικός άνθρωπος κάνει. Βάσει αυτών μπορείς να αντιληφθείς πόσο αληθινή είναι η εικόνα που παρουσιάζει κάποιος.

Δεν πιέζει τους ανθρώπους να τον συμπαθήσουν

Ξέρει ποιος είναι και είναι πολύ συνειδητοποιημένος ως προς το ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε όλοι σε όλους. Θέλει ανθρώπους στη ζωή του που τον συμπαθούν για αυτό που είναι χωρίς να χρειάζεται να προσποιηθεί. Για αυτό και οι σχέσεις που δημιουργεί είναι συνήθως διαχρονικές, επειδή βασίζονται στην ειλικρίνεια.

Φέρεται σε όλους με σεβασμό

Ένας αυθεντικός άνθρωπος νοιάζεται και σέβεται τους άλλους. Ειδικά αυτούς που έχουν επιλέξει να τον έχουν στη ζωή τους παρότι αναγνωρίζουν ακόμα και τα μειονεκτήματά του.

Κρατάει τον λόγο του

Δεν λέει λόγια του αέρα και φροντίζει πάντα να αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο λόγος του έχει κύρος. Το κάνει για να είναι συνεπής ως προς τον εαυτό του αλλά και γιατί θέλει οι υπόλοιποι να τον παίρνουν στα σοβαρά. Άλλωστε γνωρίζει πως ο σεβασμός είναι βασική προϋπόθεση για τις υγιείς σχέσεις και επιπλέον ξέρει πως, αν θέλει οι άλλοι να τον σέβονται πρέπει να το κερδίσει.

 Παίρνει την ευθύνη του

Ο αυθεντικός άνθρωπος δεν έχει ανάγκη να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, ούτε να επιρρίψει τις ευθύνες του στους άλλους. Όλοι κάνουμε λάθη και εκείνος ξέρει να αναγνωρίσει τα δικά του.

Έχει ηθικές αρχές

Οι ηθικές μας αρχές είναι αυτές που μας καθοδηγούν στις διάφορες καταστάσεις που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Επιπλέον, είναι αυτές που μας κρατάνε αληθινούς απέναντι στον εαυτό μας. Για αυτό και ένας αυθεντικός άνθρωπος μένει πιστός στις δικές του.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν πόσο καλοί είναι απλώς και μόνο επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πως κανείς δεν είναι τέλειος. Αντιλαμβάνονται και αποδέχονται τα μειονεκτήματά τους και θέλουν και οι άλλοι να τους αποδέχονται για αυτό που είναι. Για αυτό και δεν κρύβονται πίσω από ψευδή προφίλ ούτε αισθάνονται την ανάγκη να υποκριθούν. Αν έχεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου, τότε είσαι τυχερή, διότι τέτοιοι άνθρωποι είναι keepers.

featured photo: www.vitalcenter-dentistry.com