Αυτά που ήξερες κι έχεις ξεχάσει για τα νύχια σου

Δεν αρκεί ένα ωραίο ημιμόνιμο ή απλό μανικιούρ, πρέπει η βάση των νυχιών να είναι υγιείς και δυνατή έτσι ώστε να αντέχει στις δυσκολίες της καθημερινότητας χωρίς απρόσμενα σπασίματα και παρανυχίδες.

Εμείς σου παρουσιάζουμε ορισμένα tips για να φροντίσεις τα νύχια σου:

  • Ποτέ μην κόβεις τα πετσάκια σου. Υπάρχει λόγος που βρίσκονται εκέι, προστατεύουν από λοιμώξεις και τυχόν μολύνσεις τα νύχια σου.  Αντί αυτού μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο της επιλογής σου για να τα κρατήσεις μαλακά. Το λάδι καρύδας είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή.
  • Χρησιμοποιήσε την λίμα σωστά. Αντί να λιμάρεις τα νύχια  μπρός πίσω, διατήρησε τη ίδια κατεύθυνση και αυτό θα σε γλιτώσει από πολλούς μπελάδες όπως για παράδειγμα το διαχωρισμό και το ξεφλούδισμα του νυχιού.  Αμέσως μετά το λιμάρισμα χρησιμοποιήσε το buffer για να λειάνεις την επιφάνεια του νυχιού, να τονώσεις τη ροή του αίματος στην περιοχή και να ενθαρρύνεις την ανάπτυξη.
  • Επένδυσε σε μία καλή βάση νυχιών με ενδυναμωτικές ιδιότητες και αξιοποίησετο για απαλό γυαλιστερό φινίρισμα.
  • Η ενυδάτωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας των χεριών και των νυχιών. Μετά από κάθε πλύσιμο  χρησιμοποιήσε μία ενυδατική κρέμα χεριών  ή ένα φυσικό έλαιο της αρεσκείας σου. Αν τα χέρια σου είναι λίγο περισσότερο ευαίσθητα από το κανονικό και  η απλή ενυδάτωση δεν βοηθάει τόσο,  καλό είναι στον ύπνο σου να φοράς βαμβακερά γάντια έτσι ώστε να εγκλωβίζουν την ενυδάτωση καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.
  • Θα ήταν καλό να ξεκουράζεις την επιφάνεια των νυχιών σου και να την αφήνεις να αναπνέει ανά τακτά διαστήματα. Δηλαδή εάν για παράδειγμα έβαψες σήμερα τα νύχια σου  χρησιμοποίησε ξανά βερνίκι σε 10 μέρες. Για το ημιμόνιμο μανικιούρ ο χρόνος ‘ξεκούρασης’ του νυχιού πρέπει να είναι μεγαλύτερος.