Οι περισσότερες γυναίκες δε δίνουμε μεγάλη σημασία στα εσώρουχά μας όσο στα ρούχα που φοράμε καθημερινά. Μάλλον δεν έχεις πιάσει πολλές φορές τον εαυτό σου να αναρωτιέται αν οι συνήθειες του είναι υγιεινές και δε γίνονται αποκλειστικά για εμφανισιακούς λόγους. Παρόλα αυτά, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να σκέφτεσαι μερικές συνήθειές σου, διπλά. Παρακάτω θα βρεις κάποια από τα βασικά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες με τα εσώρουχα.

1. Δε φοράς βαμβάκι

Ας το παραδεχτούμε, τα βαμβακερά εσώρουχα δεν είναι πιθανότατα τα πιο σέξι που μπορείς να βρεις στην αγορά. Παρόλα αυτά το μετάξι αλλά και τα συνθετικά υφάσματα δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει. Αυτό φυσικά όπως γνωρίζεις μπορεί να προκαλέσει αρκετές μυκητιάσεις.

2. Προτιμάς τα string

Μπορεί να μη θέλεις να διαγράφεται το εσώρουχό σου κάτω από το παντελόνι σου αλλά τα string αποτελούν κίνδυνο να εκτεθείς σε μικρόβια, μολύνσεις και ερεθισμούς που καλό θα ήταν να αποφύγεις. Πολλές φορές τα βακτήρια τα οποία βρίσκονται στο πίσω μέρος του εσωρούχου σου, μπορούν να μεταφερθούν προς τη μεριά του κόλπου αλλά και τις ουρήθρας.

3. Φοράς εσώρουχα στο κρεβάτι

Αυτό δεν είναι κάποιου είδους συμβουλή για να ανανεώσεις τη σεξουαλική ζωή με το σύντροφό σου αλλά μια συμβουλή υγιεινής. Όπως προανέφερα, η υγρασία που δημιουργείται και μένει σε εκείνη την περιοχή είναι ανεπιθύμητη. Έτσι, καλό θα ήταν η ευαίσθητη περιοχή σου να μην παραμένει 24/7 καλυμμένη.

Δες ακόμη: Μήπως θα πρέπει να ξεκινήσουμε να κοιμόμαστε γυμνοί;

4. Επιλέγεις το λάθος νούμερο

Καμία μας δε θέλει να φοράει μεγάλα εσώρουχα, αλλά παρόλα αυτά μερικές φορές στην προσπάθειά μας να βρούμε κάτι που μας ταιριάζει, επιλέγουμε εσώρουχα τα οποία μας πιέζουν. Αυτό φυσικά μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητους ερεθισμούς.

5. Φοράς τα λάθος εσώρουχα στη γυμναστική

Πιθανότατα ξοδεύεις και εσύ (όπως φυσικά όλες μας) πολύ χρόνο για να επιλέξεις το κατάλληλο κολάν που θα σε συνοδεύει στο γυμναστήριο. Παρόλα αυτά έχεις ποτέ αναρωτηθεί αν το εσώρουχό σου είναι αυτό που πρέπει; Η εφίδρωση λόγω την γυμναστικής αυξάνει την υγρασία και τη θερμότητα σε εκείνη την περιοχή. Να ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οφείλεις να επιλέξεις τα βαμβακερά εσώρουχα.